Vandaag de dag maak ik tijdens het reizen mijn foto’s met mijn digitale spiegelreflex of met mijn iphone. Tot eind 2006 maakte ik tijdens het reizen mijn foto’s met mijn dierbare analoge Olympus OM10 spiegelreflex, waarvan ik met onze serie “uit de oude doos” een aantal van mijn favorieten wil delen. We starten deze serie met enkele ingescande foto’s van het prachtige Mexicaanse zilverstadje Taxco.

Analoge kiekjes van Taxco uit de oude doos.

Taxco Mexico 01

Compilatie van de zilverstad

Taxco Mexico 02

Compilatie van het oude centrum

Taxco Mexico 03

Typische steegjes in het ouder centrum

Taxco Mexico 04

De prachtige Santa Prisca kerk in het centrum

Centraal plein in het oude centrum

Wat zegt Wikipedia?

Taxco werd gesticht in de 16e eeuw op de plaats van een Azteekse nederzetting. In de 18e eeuw werd in Taxco een zeer rijke zilverader ontdekt, en Taxco groeide uit tot het centrum van de zilverwinning in de Nieuwe Wereld. De zilvermijnbouw is inmiddels sterk teruggelopen maar Taxco is nog steeds bekend als zilverstad, hoewel de meeste zilver die in de stad verwerkt wordt afkomstig is uit Guanajuato. De stad is vanwege haar koloniale barokke bouwwerken, de verkoop van zilveren sieraden en haar spectaculaire ligging op een berg zeer in trek bij toeristen.

Ben je net als ons ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een analoge of digitale fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.