Mexico

Oaxaca, de Mexicaanse stad die je beleeft

Oaxaca ligt aan de voet van de Zapoteekse stad Monte Albán en is één van de koloniale hoogtepunten van Mexico. Oaxaca is niet een stad die je enkel bezoekt, maar een stad die je ook beleeft.

Het koloniale Oaxaca

De stad ligt in een gebied dat zijn oorsprong kent in de tijd van de Zapoteekse overheersers. Toen de Spanjaarden hier voor het eerst kwamen zagen ze de potentie van de regio en stichtten in 1532 de stad Oaxaca. De stad wordt toeristisch ter zijde gestaan door de prachtig gelegen Zapoteekse stad Monte Albán en het kleine precolumbiaanse plaatsje Mitla.

Oaxaca

Te voet

Ondanks dat de stad in een aardbevingsgevoelig gebied ligt, is het grootste deel van het mooie koloniale centrum behouden gebleven. Het oude centrum is er een om in te lijsten en de stad ademt vanuit elke hoek historie; De vele perfect ogende oude koloniale gebouwen en de talloze indrukwekkende kerken, die deels verstopt tussen de huizen liggen, de grote kloosters aan de rand van het centrum en de veelvoud aan fotogenieke straatjes. Alle hoogtepunten welke Oaxaca een waar feest maken om te bezoeken. Maak een wandeling door het centrum en de vele zijstraten. Absoluut de beste manier om deze verrukkelijke stad echt te ontdekken.

citytrip

Zocalo

Breng na een dag struinen door de stad of de prachtige omgeving een bezoek aan de gezellige zocalo in het centrum. Het centrale plein bruist van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat van het leven en is een fantastische plek om op een bankje of terrasje alles aan je voorbij te laten gaan. De Zocalo is een ware smeltkroes van lokale bevolking, handelaren uit de omgeving en reizigers. Het is absoluut één van de gezelligste plekken in deze fijne stad.

Oaxaca

Summum
Bezoek de stad voor enkele dagen en combineer deze koloniale smaragd met de prachtige omgeving. Maak een dagtrip naar het mysterieuze Monte Albán of naar het precolumbiaanse Mitla en geniet ‘s avonds van het heerijke eten in één van de vele traditionele Mexicaanse restaurants. Oaxaca is een stad die haar bezoekers in een vaste greep krijgt. Oaxaca is het summum van Mexicaanse koloniale pracht en laat elk bezoek een ware belevenis zijn!