Mahahual, verborgen schat in Mexico

Elke reiziger droomt wel eens van een bestemming, of een plek, waar anderen nog niet zijn geweest. Een prachtige tropische locatie aan het strand behoort vaak tot die dromen, maar deze zijn tegenwoordig, vooral in toeristische landen, moeilijk te vinden.

Mexico is bekend door badplaatsen als Cancun, Playa del Carmen en Puerto Vallarta, maar er zijn nog veel badplaatsen die onder reizigers niet bekend zijn. Eén van deze plaatsen is Mahahual, gelegen aan het meest zuidelijke deel van Caribisch Mexico, net geen 300 kilometer onder Playa del Carmen. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar vanwege de afgelegen locatie is een huurauto aan te bevelen.

Mahahual werd in augustus 2007 door orkaan Dean enorm getroffen, maar is inmiddels weer geheel herstelt van de schrik. Bij aankomst deed Mahahual mij denken aan mijn eerste bezoek aan Playa del Carmen in de negentiger jaren, alleen is Mahahual nog kleiner en oogt het rustiger. De plaats heeft een klein centrum, waarvan het meeste zich aan de gezellige boulevard afspeelt. Verwacht er geen grote disco’s of clubs, in Mahahual is het allemaal een beetje in het klein, wat de plaats juist zo gezellig maakt. Kleine cafeetjes en terrasjes, heerlijke restaurantjes en natuurlijk de bars met de bekende oorverdovende muziek.

Buiten het centrum liggen, verspreid langs de mooie kust, tal van kleine hotels en een kleine resorts. Wij verbleven bij hotel Luna Maya, gelegen op een drie kwartier lopen van het centrum. We hadden onze eigen bungalow op het strand en konden bijna vanuit bed meteen de zee in. Dergelijke luxe hebben wij niet vaak tijdens het reizen en we genoten er ook volop van. Prachtige ligging, vriendelijk personeel, schone kamers/bungalows en een geweldig goede keuken.

Mahahual is natuurlijk niet alleen interessant voor liefhebbers van strand vakanties, maar is wellicht meer bekend onder duikers. Tegenover Mahahual ligt het Chinchorro rif, welk het op één na grootste rif ter wereld is. Vanuit Mahahual worden door meerdere duik scholen diverse tours aangeboden, waardoor er voor iedereen een passende tour te boeken is.

Liefhebbers van cultuur, natuur en archeologie komen in de omgeving van Mahahual ook aan hun trekken. In de buurt liggen diverse mangrovebossen en zuidelijk van Mahahual kun je een bezoek brengen aan het vissersdorpje Xcalac. Bekende Maya ruïnes in de omgeving zijn o.a. de steden Kohunlich, bekend vanwege de prachtige maskers, Chacchoben, Dzibanché en de gigantische stad Xcabal, welke de komende jaren voor publiek zal worden geopend.

Al met al waren wij positief verrast door Mahahual en kunnen elke reiziger, die eens een ander plaatsje als afsluiting van een reis zoekt, deze vriendelijke plaats aanraden. Wij gaan zeker nog een keer terug!

  • Mexico
  • Mahahual, verborgen schat in Mexico


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden