Kleurrijk Campeche

Campeche, gelegen aan de Golf van Mexico, behoort tot de minder bekende steden op de bekende Maya-Route en wordt meestal alleen aangedaan om over te stappen op het busstation. Het historische centrum van Campeche prijkt sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van Unesco, maar desondanks staat het maar bij weinig reizigers op de lijst.

De pracht van Campeche

Campeche werd in 1540 door Spaanse conquistadores gesticht op de plaats waar voorheen de Mayas de stad Ah-Kim-Pech hadden gesticht. De stad kent een roerige geschiedenis en werd in het verleden door bekende piraten als Henry Morgan en Francis Drake geplunderd. Deze aanvallen zette de bevolking van Campeche er destijds toe aan om de 3,5 meter dikke stadsmuur te bouwen. Deze muur siert de stad tot vandaag.

Bij aankomst in Campeche ziet de stad er niet anders uit als andere Mexicaanse steden in de regio. Dat verandert meteen zodra men door de poorten van de oude stadsmuur gaat. Wanneer men het oude centrum betreedt vallen vooral de vele vrolijke kleuren op. Ook de staat waarin de gebouwen zich bevinden mag opmerkelijk worden genoemd. De straten zijn een lust voor het oog en worden zichtbaar goed onderhouden.

Het centrale plein, de Zocalo, is een waar juweel. Deze behoort volgens ons echt tot de mooisten van geheel Latijns Amerika. Slenter door de straten en bezoek de vele kerkjes en kloosters, die soms echt tussen de huizen verborgen liggen. Ga een hapje eten bij een typisch Mexicaanse cantina, je zal positief verrast zijn. Let tijdens een wandeling overdag wel op de temperatuur, want die kan in de straten behoorlijk hoog oplopen.

Vertier en omgeving

In het gemoedelijke centrum zijn genoeg restaurantjes en winkeltjes te vinden, maar ’s avonds komt de stad pas echt tot leven. Vooral in het weekend is genoeg vertier voor de plaatselijke bevolking op de zocalo. Het is een plek waar jong en oud van muziek en dans, maar ook van heerlijke Mexicaanse hapjes en drankjes geniet.

In de buurt van Campeche liggen de tempels van de prachtige oude Maya stad Edzná. Deze is misschien minder bekend maar zijn zeker een bezoek waard. Het makkelijkste is het om een prijs af te spreken met een taxichauffeur, welke tijdens je bezoek aan de tempels op je wacht. Ga liefst vroeg in de ochtend, want de temperaturen kunnen hoog oplopen.

In het centrum zijn tal van hotels en guesthouses te vinden, waar je vaak voor een vriendelijke prijs kunt overnachten. Campeche was een ware verassing voor ons en kunnen we alle reizigers een bezoek van enkele dagen aanraden. Zeker nu het nog niet is ontdekt door het massatoerisme.Reacties (3)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden