Op een steenworp afstand van de bekende Mexicaanse badplaats Cancún ligt het prachtige Isla Mujeres. Isla Mujeres, wat letterlijk vrouweneiland betekend, was voor de Maya’s het heiligdom voor de godin Ixchel en werd door de eerste Spaanse bezoekers vernoemd naar de vele afbeeldingen en beelden van vrouwen die deze aantroffen.

De pracht van Isla Mujeres

De overtocht vanuit Cancún duurt, afhankelijk van welke veerboot men neemt, zo’n 20 tot 30 minuten. Vanuit de veerboot is het prachtige eiland al snel te zien. Isla Mujeres heeft enkele hagelwitte stranden, welke grenzen aan een prachtig heldere azuurblauwe zee. Het eiland is ongeveer 7 kilometer lang en 650 meter breed. Het eiland is overzichtelijk en makkelijk met een gehuurde scooter, fiets of golfkarretje te bezichtigen. De meeste toeristische activiteiten concentreren zich op het noordelijke gedeelte van Isla Mujeres, waar ook de mooiste stranden te vinden zijn.

In de hoofstad is het een gezellige drukte en zijn tal van souvenirshops, barretjes en restaurants te vinden. Aan hotels en guesthouses is ook geen gebrek, wat overigens voor het hele eiland geldt. Langs de pier liggen enkele openluchtrestaurants, waar je voor een prikkie heerlijke verse vis van de barbeque kunt eten. Let er op dat het overdag wat drukker is met dagjesmensen vanuit o.a. Cancún en Playa del Carmen, maar zodra de avond valt wordt het op het eiland een stuk rustiger.

Ook als je niet alleen voor het strand komt heeft Isla Mujeres z’n bezoekers nog voldoende te bieden. Tot de hoogtepunten behoren o.a. het snorkelen met walvishaaien en de onderwaterwereld van national park Garrafon, maar ook een bezoek aan het schilpaddenkweekstation Tortugranja is zeer de moeite waard.

Tijdens een reis, of als afsluiter na een reis door de wereld van de Maya’s is een bezoek aan Isla Mujeres een echte aanrader. Het is er niet zo toeristisch als de bekende plaatsen als Cancún en Playa del Carmen, wat nou juist de charme van het eiland is. Ook de prachtige stranden aan de noordzijze van het eiland zijn niet alleen fotogeniek, maar zijn ook een fijne plek om een dagje te vertoeven en te genieten van een lekker hapje en een drankje.

Check de foto’s van het prachtige Isla Mujeres!

Check voor meer informatie over Isla Mujeres Wikipedia