Isla Mujeres, het vrouweneiland van de Maya’s

Op een steenworp afstand van de bekende Mexicaanse badplaats Cancún ligt het prachtige Isla Mujeres. Isla Mujeres is sinds eeuwen een heilige plek voor de Maya’s, maar wordt tegenwoordig vooral door veel reizigers bezocht vanwege de prachtige stranden en gezelligheid.

De pracht van Isla Mujeres

Isla Mujeres, wat letterlijk vrouweneiland betekend, was oorspronkelijk een aan de godin Ixchel gewijdde heilige plek van de Maya’s. Vanwege de vele vrouwenbeelden die de Spanjaarden hier aantroffen gaven ze het eiland de naam Isla Mujeres. Dit fotogenieke eiland word in de meeste reisfolders in één adem genoemd met de beroemde badplaats Cancún, de beroemdste badplaats van Mexico. Vaak hebben reizigers de indruk dat Mujeres een massaal bezocht eiland is, iets wat niet helemaal correct is.

Toerisme Mujeres

De overtocht vanuit Cancún duurt, afhankelijk van welke veerboot men neemt, zo’n 20 tot 30 minuten. Vanuit de veerboot is het prachtige eiland al snel te zien. Isla Mujeres heeft enkele hagelwitte stranden, welke grenzen aan een prachtig heldere azuurblauwe zee. Het eiland is ongeveer 7 kilometer lang en 650 meter breed. Het eiland is overzichtelijk en makkelijk met een gehuurde scooter, fiets of golfkarretje te bezichtigen. De meeste toeristische activiteiten concentreren zich op het noordelijke gedeelte van Isla Mujeres, waar ook de mooiste stranden te vinden zijn.

Centrum Isla Mujeres

Eenmaal aangekomen op het eiland worstel je je even door de horde aanbieders van o.a. guesthouses, hotels en diverse taxichauffeurs, steek je de weg over en loop je direct het kleine centrum in. In het centrum vind je tal van betaalbare guesthouses en hotels, welke in alle prijsklassen aangeboden worden. Let wel op in welke tijd van het jaar het eiland gaat bezoeken, want in het hoogseizoen kun je zonder boeking voor verrassingen komen te staan. Buiten het seizoen kun je een goede deal maken door de diverse aanbiedingen van talloze aanbieders van kamers.

Gezellige drukte

In de hoofstad is het een gezellige drukte en zijn tal van souvenirshops, barretjes en restaurants te vinden. Aan hotels en guesthouses is ook geen gebrek, wat overigens voor het hele eiland geldt. Langs de pier liggen enkele openluchtrestaurants, waar je voor een prikkie heerlijke verse vis van de bbq kunt eten. Let er op dat het overdag wat drukker is met dagjesmensen vanuit o.a. Cancún en Playa del Carmen, maar zodra de avond valt wordt het op het eiland een stuk rustiger.

National Park Garrafon

Ook als je niet alleen voor het strand komt heeft Isla Mujeres z’n bezoekers nog voldoende te bieden. Tot de hoogtepunten behoren o.a. het snorkelen met walvishaaien en de onderwaterwereld van national park Garrafon, maar ook een bezoek aan het schilpaddenkweekstation Tortugranja is zeer de moeite waard.

Prima afsluiter Mujeres

Tijdens een reis, of als afsluiter na een reis door de wereld van de Maya’s is een bezoek aan Isla Mujeres een echte aanrader. Het is er niet zo toeristisch als in bekende plaatsen als Cancún en Playa del Carmen. Laat dit nou juist de charme van het eiland zijn. Ook de prachtige stranden aan de noordzijde van het eiland mmogen er zijn. Ze zijn niet alleen fotogeniek, maar zijn ook fijne plekken om een dagje te genieten van een lekker hapje en een drankje.

Wil je overnachten op het eiland, dan kunnen wij het voordelige en centraal gelegen Hotel Bucaneros in Mujeres aanraden.

Check ook onze andere reisinformatie over Mexico!

Copyright kopfoto Alessandra Caretto

  • Mexico
  • Isla Mujeres, het vrouweneiland van de Maya’s


Reacties (3)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden