Mexico

Fotoalbum: de Kopervallei (Copper Canyon)

Eindeloze vergezichten, glinsterende meren, oneindig diepe dalen en talloze bossen. Het land van de vriendelijke Tarahumara-indianen doorkruisend met de trein over één van ‘s werelds meest oogverblindende treinroutes. Het traject door de Kopervallei voert je van Chihuahua over 39 bruggen en door 86 tunnels tot aan de Zee van Cortez. Je reist langs de meest fotogenieke nederzettingen en gehuchten en stopt bij de meest adembenemende uitzichten die een reiziger zich maar kan voorstellen. De steile koperkleurige rotswanden glinsteren in de felle middagzon, en de ontelbare landschappen en panorama’s die aan de passagiers voorbij trekken zijn een lust voor het oog.

Fotogenieke Kopervallei

Alles wat ik ooit in een oude reisgids over de Copper Canyon (Nederlands: Kopervallei) in het wilde noorden van Mexico las wilde ik ontdekken en met eigen ogen zien. De Copper Canyon blijkt in werkelijkheid nog mooier dan de geschreven versie deed vermoeden. Het noorden van Mexico, het gebied wat ooit het domein was van volksheld Pancho Villa. Waarom was dat onder reizigers zo onbekend? Ik begrijp er niets van. Al helemaal niet na het maken van die prachtige treinreis door dit deel van de Sierra Madre. De treinreis maakt het voor iedereen juist zo toegankelijk, maar blijkbaar is ook dat niet reden genoeg voor een bezoek. Misschien kunnen we toekomstige Mexico-gangers overhalen met onze mooiste foto’s van dit magische gebied.

Reis door het bekijken van deze fotoreeks met ons mee. Ontdek zelf wat de Copper Canyon is en geniet van de schoonheid van het gebied. Onbekend maakt vaak onbemind, maar dit gebied hoort de bucketlist van op elke reiziger te staan.

De Kopervallei in beeld

Copper Canyon Creel

Het plaatsje Creel, het begin van de canyons

Copper Canyon train Creel

De trein op het station in Creel

Copper Canyon Areko meer

Het Areko meer vlakbij Creel

Copper Canyon hike

Wandelen langs de Cusare rivier

Copper Canyon Tarahumara

Onze gidsen, de Tarahumara meisjes Socorro en Veronica

Copper Canyon river

In de kloof naar de Cusarare waterval

Copper Canyon Cusare waterval

De Cusarare waterval

Copper Canyon missiekerk

Kerkje van de missiepost in de Canyon

Copper Canyon grotwoning

Typische grotwoning van de Tarahumara Indianen

Copper Canyon spoorwegovergang

Spoorwegovergang vlakbij Barrancas

Coper Canyon Cabanas Diaz

Ons tijdelijke “thuis” bij de familie Diaz in Areponapuchi

Copper Canyon hikes

Vergezichten over de Kopervallei en de “Dancing Stone” op de proef stellen..

Copper Canyon view

De Kopervallei in volle glorie

Copper Canyon Urique

View op de Urique rivier

Copper Canyon vergezichten

Langs de route van de Kopervallei

Copper Canyon Luis Donaldo Colosio

Het Luis Donaldo Colosio meer aan het einde (vanuit het oosten gezien) van het gebied

Ben je net als ons ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.