De hondjes van Chihuahua

Chihuahua is behalve de naam van een klein hondje ook de naam van een Mexicaanse stad en de grootste staat van Mexico. De stad Chihuahua is misschien niet de meest toeristische plaats van Mexico, maar is een bezoek meer dan waard. Al is het maar vanwege de leuke hondjes.

De Chihuahua’s van Mexico

Een aantal jaar geleden brachten wij een bezoek aan deze Mexicaans stad, welke als startplek van onze reis door de Copper Canyon diende. Alvorens de uitgestrekte natuur te bezoeken, hebben we twee dagen in de hoofdstad van de gelijknamige staat doorgebracht. De stad voelt ruim en open en is wat minder koloniaal dan de steden die wij al hebben bezocht in Mexico. Buiten de musea, pleinen en diverse oude gebouwen is er nog iets wat deze stad kenmerkt.

Als je door het centrum van Chihuahua gaat, wat het best te voet te doen is, zie je in diverse straten beelden van deze grappige hondjes staan. De beelden door diverse kunstenaars onder handen genomen, waardoor ze in verschillende kleuren en thema’s zijn uitgevoerd. De beelden doen een beetje denken aan de beren van Berlijn, maar wel op een eigen manier qua uitvoering.

Kijk hier maar eens naar enkele prachtige Chihuahua beelden.

Chihuahua06

Chihuahua05

Chihuahua02

Chihuahua03

Chihuahua01

Mocht je van plan zijn de Copper Canyon in het noorden van Mexico te bezoeken, sla Chihuahua niet over en verblijf er een paar dagen. De stad is vriendelijk voor bezoekers en heeft diverse toeristische highlights!