Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Mexicaanse Chihuahua denk. Chihuahua in beeld geeft vooral het grote contrast tussen oud en nieuw van deze bijzondere stad weer.

De vele gezichten van Chihuahua in beeld

Tijdens onze reis door het prachtige noorden van Mexico bezochten we de stad Chihuahua voor enkele dagen. Chihuahua roept bij velen beelden van kleine hondjes op, maar Chihuahua is de leuke hoofdstad van de gelijknamige staat in het noorden van Mexico. De soms wat industrieel aandoende stad leeft enorm en in het centrum zijn tal van bezienswaardigheden uit het rijke verleden te ontdekken. Ooit was de stad het gebied van volksheld Pancho Villa.

Revolutie

In de stad bezochten we het prachtige revolutie museum en zagen we talloze beelden van Chihuahua hondjes door het centrum verspreid. Chihuahua heeft tal van authentieke barretjes en restaurants en vaak heb je het idee meer tussen de lokale bevolking te zitten dan tussen de toeristen. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Mexicaanse Chihuahua in beeld voor zichzelf spreken.

Chihuahua Kathedraal

De prachtige kathedraal van Chihuahua

Dodge Pancho Villa

De met kogels doorzeefde auto van Pancho Villa

Chihuahua04

De grappige beeldjes van de Chihuahua hondjes

Chihuahua el Angel

De gigantische Plaza del Ángel in het centrum van de stad

Chihuahua

De typische straatbeelden van de stad

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.