3 Mexicaanse top reisroutes

Alleen bij het horen van de naam Mexico, krijgen veel globetrotters de meest geweldige reisbeelden voor ogen. Mexico is het land van de prachtige stranden, de oogverblindende archeologische opgravingen en een enorm rijke cultuur. Tel daar nog het overheerlijke Mexicaanse eten, de prachtige natuur, en de bruisende, koloniale steden bij op. Zeg nou zelf, welke reiziger zou niet naar Mexico willen?

Mexicaanse top routes

route

Als er een land perfect is voor reizigers, dan is dat Mexico wel. Naast de in het intro genoemde parels kun je voor elk budget een slaapplek vinden en heeft het land een enorm uitgebreid netwerk van busroutes en andere vormen van openbaar vervoer. Omdat we in alle Mexicaanse delen die we bezochten dezelfde goede ervaringen op hebben gedaan, hebben we 3 top routes voor 2 tot 4 weken Mexico voor je op een rijtje gezet.

Caribisch Mexico + Maya Route (3-4 weken)

Wellicht de meest bekende Mexicaanse reisroute. Vanuit het Caribische deel van het schiereiland Yucatan langs de archeologische steden van de Maya’s reizen. Onderweg kan je bij de opgravingen in de buurt overnachten, of in één van de bruisende koloniale steden op de route. Stel je eens voor. Op één route plekken als Chichén Itzá, San Cristóbal de las Casas, Campeche, Isla Mujeres, Palenque, Mérida en Tulum hebben. Eten in restaurants die gespecialiseerd zijn in de keuken van de Maya’s en zwemmen in ondergrondse rivieren en Cenotes. Da’s in combinatie met enkele dagen aan een Caribisch strand toch geweldig!

Mexicaanse

Maya

Huis

Noord-westen + Copper-Canyon (3 weken)

Een minder bekende, maar zeker een aanrader. Het kleinste hondje van Mexico heeft dezelde naam als ’s lands grootste staat en haar hoofdstad: Chihuahua. Vanuit de hoofdstad reis je met de beroemde Chepe trein langs de diepe kloven van de Copper Canyon. Maak de reis door het land van de Tarahumara indianen in delen en verblijf in plaatsjes als Creel of Areponapuchi. Trek na deze reis langs de kust naar de minder bekende badplaats Mazatlán. Vervolg je reis door de fotogenieke binnenlanden en waan je in een oude spaghetti-western. Breng een bezoek aan Durango en het verrassende Hidalgo del Parral, belangrijke plaatsen uit de Mexicaanse revolutie.

Chihuahua

Chepe

Mexico

Koloniaal Mexico + zuiden (2 – 3 weken)

Vanuit de gigantische hoofdstad start een reis door het koloniale deel van het Mexicaanse centrum. Mexico-City staat bol van de hightlights en net buiten de stad is het adembenemdende Teotihuacán te bezoeken. Reis per bus naar de koloniale zilverstad Taxco, waar je je in de steile, stoffige steegjes in een andere wereld waant. Breng een bezoek aan Puebla en Cholula, steden die direct in de schaduw van de beruchte Popocatépetl werden gebouwd. Verder naar het zuiden reis je door prachtige berglandschappen, waar je enkele dagen in het fijne Oaxaca kunt verblijven. Een bezoek aan de Zapoteekse Monte Albán mag natuurlijk niet ontbreken. Eindig je reis met een paar dagen strand in Puerto Ángel, om vervolgens naar de Mexicaanse hoofdstad terug te vliegen.

blogger

Kerk

vulkaan

Genoemde routes zijn allemaal in 3 weken te doen, maar een strandliefhebber zou er wellicht wat extra dagen aan toevoegen. Een ander heeft weer minder met tempels en zal er hier en daar een willen skippen. Het zijn voorbeelden die je eenvoudig naar eigen smaak kunt aanpassen. Welke route je ook neemt, het reizen door alle drie Mexicaanse gebieden zal een geweldige ervaring zijn!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden