reizen

10 favoriete Mexicaanse stranden

De tropische Mexicaanse stranden zijn voor veel reizigers de belangrijkste reden om dit Latijns-Amerikaanse land te bezoeken. Dat de stranden Mexico’s populairste toeristische hotspots zijn is begrijpelijk, want de schoonheid en diversiteit aan de kuststroken is enorm.

Bucketlist met Mexicaanse stranden

Mexico is een land van grote contrasten, maar vooral ook een geweldig afwisselende bestemming voor reizigers. Het land heeft naast prachtige cultuur, kleurrijke koloniale steden en overweldigende natuur, een groot aantal archeologische steden en bovendien duizenden kilometers strand. Welke 10 Mexicaanse stranden onze favorieten zijn, hebben we voor je op een rijtje gezet:

Playa Norte

Het net voor de kust van Cancún gelegen Isla Mujeres heeft één van de mooiste stranden van Mexico. Het hagelwitte zand gaat over in de meest azuurblauwe zee die je je maar kunt voorstellen. Met de vele strandbarretjes een geweldige plek om van het prachtige uitzicht te genieten.

Kijk hier voor de beste hotels en guesthouses op Isla Mujeres.

Mexicaanse stranden

Tulum

Het strand is op zichzelf al geweldig, maar ter hoogte van de oude tempels van de Maya’s is het buitengewoon fotogeniek. De spectaculaire ligging van de ruïnes op de rotsen en de heldere Caribische zee maken het plaatje af. Nergens ter wereld vind je een setting als deze!

Kijk hier voor de mooiste hotels en resorts van Tulum!

Tempel

Mahahual

Recht tegenover het bekende Chinchorro rif ligt het rustige kustplaatsje Mahahual. De lange kuststrook herbergt de meest mooie stranden, waar her en der enkele fijne kleinschalige resorts liggen verstopt. Mahahual is wat de grote badplaatsen van Yucatan 30 jaar geleden waren.

Kijk hier voor de voordeligste hotels en resorts van Mahahual!

Mahahual

Puerto Ángel

In het zuiden van de Mexicaanse staat Oaxaca ligt het kleine kustplaatsje Puerto Ángel in een fraaie baai verscholen. Het strand ligt in een ronding aan de Pacifische Oceaan en straalt een en al rust uit. Het tropische strand van Puerto Ángel lijkt voor relaxen te zijn gemaakt. (foto: Arissa Huerta Collado)

Kijk hier voor de mooiste resorts en hotels van Puerto Ángel!

Aparcamiento

Isla Holbox

De populariteit van dit klein Yucateeks eilandje neemt de laatste jaren enorm toe. Idyllische stranden in een extreem fotogenieke tropische setting. De combinatie van laid back sfeer, perfect ogende stranden en kleinschaligheid trekt veel toeristen vanuit de hele wereld. (foto: Caroline Douet)

Kijk hier voor de voordeligste resorts en hotels van Isla Holbox!

Isla Holbox

Mazatlán

Voor veel Europeaanse reizigers is Mazatlán een onbekende in dit rijtje met Mexicaanse stranden. Toch is deze badplaats een bezoek meer dan waard. Mazatlán is zo’n typische badplaats aan de Mexicaanse westkust. Weidse stranden, heerlijk vertier en een mooi koloniaal centrum.

Kijk hier voor de beste hotels en guesthouses van Mazatlán!

strand

Cabo San Lucas

In de meest zuidelijke punt van het Mexicaanse schiereiland Baja Califormia ligt badplaats Cabo San Lucas. Vooral Amerikaanse toeristen weten hun weg naar deze badplaats met grote luxe resorts te vinden. Ook al ben je niet zo van luxe, de ligging en de stranden zijn een bezoek meer dan waard. (foto: !Martin)

Kijk hier voor de meest luxe resorts en hotels van Cabo San Lucas!

Cabo san lucas

Cozumel

Voor de oostkust van Yucatán ligt het bekende Cozumel. Het Mexicaanse eiland is vooral bekend vanwege haar prachtige onderwaterwereld, maar de prachtige stranden zijn zeker ook de moeite waard. Vooral aan de zuidzijde van het eiland zijn de stranden eindeloos mooi. (foto: debroyo)

Kijk hier voor de fijnste resorts en hotels van Cozumel!

The Dock

Puerto Vallarta

Behoort tot de meest bekende Mexicaanse stranden en vakantiebestemmingen. De koloniale stad is prachtig en is in combinatie met de lange stranden een ideale bestemming voor reizigers die van afwisseling houden. Bezoek ook de verrassend rustige stranden in het noorden van de plaats. (foto: Timothy State)

Kijk hier voor de leukste hotels en resorts van Puerto Vallarta!

Puerto Vallarta, Mexico

Xcalak

Ten zuiden van het relaxte Mahahual vind je het basic Xcalak. Ook dit strand ligt op een steenworp afstand van het Chinchorro rif, waardoor het ideaal voor reizigers én duikers is. De plaats zelf stelt niet veel voor, maar de oogverblindende stranden maken dat gemis meer dan goed. (foto: Jess & Colin Liotta)

Kijk hier voor de tofste resorts en hotels van Xcalak!

Xcalak Honeymoon

Natuurlijk zijn er nog veel meer Mexicaanse stranden die de moeite waard zijn, maar hebben we een selectie moeten maken. Heb jij een favoriet strand in Mexico, maar staat het niet in deze lijst?

Check ook onze andere reisinspiratie van Mexico!