roadtrip

Video: Hoogtepunten van onze Marokko Roadtrip

Je merkt het op de boot al, wat een enorm verschil met Europa. Een land dat zo dichtbij is maar toch helemaal anders. In 2 weken tijd hebben wij tijdens onze Marokko roadtrip zo’n 3000 km afgelegd. Een waanzinnig land vol contrasten. Groene heuvels, droge woestijnen en uitgedroogde meren. Marokko wordt vaak ontdekt vanuit Marrakesh, maar dat gaan wij net even wat anders doen.

Marokko roadtrip in beeld

De reis begint in Tanger Md. Redelijk westers, maar toch geeft de stad al een goede indruk van wat we kunnen verwachten. Je merkt vooral in het verkeer dat er hier andere verkeersregels gehanteerd worden. Inhalen in bochten, spookrijders, schapen en ezels op de weg. Etc. Vanaf Tanger reizen we naar Chefchouan, de blauwe stad. Geweldig mooie medina met vriendelijke locals die erg gewend zijn aan toeristen. Verder bezoeken we ook Volubilis, dit was de belangrijkste nederzetting van de Romeinen in Marokko. Na Volubilis reizen we door richting de woestijn, over kronkelige wegen vol gaten scheuren we door de hoge atlas. Als je geluk heb zie je onderweg apen. De temperatuur begint al aardig op de lopen en het is in de vroege ochtend al 36 graden.

Marokko roadtrip

Van Tanger tot Casablanca

De volgende dag vertrekken we vroeg om een offroad route te rijden. Een route van nog geen 100km maar toch doen we er de hele dag over. Doordat het hard gewaaid heeft is de “weg” slecht begaanbaar. Het is soms zoeken naar sporen van andere auto’s, wat een avontuur. Uiteindelijk komen we via Erfoud aan in Merzouga. De plek voor het rijden in de woestijn, hier zijn namelijk zandduinen. We rijden er uren en zien helemaal niemand, op een paar nomaden tenten na dan. Via Tinghir, Ouarzazate (grote filmstudio) en Taroudant komen we aan bij de kust. Vanaf Essaouira, een pittoresk vissersstadje rijden we via Casablanca (Hassan II moskee) en Rabat weer naar de boot toe.

Van onze 2 weken durende Marokko roadtrip hebben we een travelmovie gemaakt, beelden zijn toch veel leuker dan woorden? Kijk, geniet en reis gezellig met ons mee door het veelzijdige Marokko!

Klik hier als je meer over Marokko wilt weten.
Wil je meer over roadtrips lezen? Klik dan hier!
Check hier voor meer informatie over reizen in Afrika!