4x écht Marokko beleven

Minder dan 4 uur vliegen, maar wel in een totaal andere wereld terecht komen? Dat is Marokko beleven. Een wereld van kleurrijke medina’s, verstopte paleizen, kleine berberdorpen, woestijnduinen en het immense Atlasgebergte. Het land is afwisselend, de inwoners gastvrij en je valt continue in de verbazing. Wij zijn opzoek gegaan naar 4x wat voor ons écht Marokko maakte, 4x Marokko bijzonder beleven.

Marokko beleven x4

De smaak van MarokkoLekker eten doe je in Marokko. Couscous en tajine (‘n stoofpot van meestal aardappel, groente, vlees) zijn de meest typische gerechten. Bij het ene restaurant (misschien) lekkerder klaargemaakt, dan bij het ander. Probeer ook eens iets van de eetkraampjes op straat, zij verkopen van alles: gegrild vlees, verse jus d’orange, dadels, olijven en zoetigheden. Zeker in Marrakech is het Djemaa el Fna plein een aanrader. In de avond tovert het plein om in één groot restaurant, geuren komen je tegemoet en eigenlijk is alles lekker bij elk kraampje. Nog een aanrader is, als je zin hebt, om een kookworkshop te volgen. Een dame (of heer) neemt je mee op sleeptouw over de markt voor verse ingrediënten en vervolgens ga je zelf aan de slag. Leuk om meer te leren over de Marokkaanse keuken, en waarschijnlijk je lekkerste maaltijd van de reis!

Eetkraampje Marokko

Zelf rijden

Zelf door Marokko rijden heeft zo zijn voordelen: je kunt stoppen waar je wilt, bepaalt je eigen tempo en route. En, juist dat laatste is het echte Marokko beleven. Je blijft je verbazen over de verschillende landschappen. Groen, bergen, woestijn of langs de kust. Haarspeldbochten en kasbah’s tussen de rotsen. Een stuk door Marokko zelf rijden is wat je moet doen, ook al is het maar voor een paar dagen.

Slapen in Riads

‘Je verblijf maakt je reis af’, sommige reizigers zijn het eens, andere reizigers hechten er minder waarde aan. Misschien is Marokko een ander verhaal, want slapen in een Riad (meestal verstopt in een medina) is écht bijzonder. Kitscherige tegeltjes, zithoekjes met kussentjes, lampionnetjes en elke kamer is vaak anders en traditioneel ingericht. Want zeg nu zelf, zou je hier niet willen slapen…?

Marokko beleven

Dwalen door de medina

Elke stad in Marokko heeft bijna wel een medina, omringd door stadsmuren en waar zich veel winkeltjes en bedrijfjes bevinden. Maar, ook fonteinen, moskeeën en paleizen. Als je slentert door de smalle straatjes lijkt het soms net alsof je in het sprookje van Alladin zit. Vooral Fes is nog heel authentiek met passerende ezels en veel bedrijvigheid (hoogtepunt de leerlooierij!) . Een medina is een doolfhof en verdwalen kan, maar er is altijd wel een vriendelijke Marokkaan die je de wegwijst.

Bovenstaande reistips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Riksja Marokko, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. De reisspecialisten kennen het land en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Check hier voor meer informatie over reizen in Afrika!