Jalan Alor, de lekkerste straat van Kuala Lumpur

De meeste reizigers die naar Maleisië gaan, of via Maleisië naar een andere bestemming vliegen, komen eerst in de hoofstad Kuala Lumpur aan. Deze geweldige stad heeft veel te bieden en is een ware mengelmoes. Kuala Lumpur is rijk aan culturen, bevolkingsgroepen en vooral een mengelmoes van het oude en nieuwe Maleisië.

Yummie street Jalan Alor

Wat reizigers absoluut niet mogen overslaan is een avond bezoek aan de straat Jalan Alor. Deze in het centrum van Kuala Lumpur gelegen straat is beroemd om zijn vele eetstalletjes. Eetstalletjes die ook bekend staan onder de naam “hawker stalls”. Zodra je van de grote winkelstraat Jalan Bukit Bintang de zijstraat naar Jalan Alor inloopt kun je de vele geuren al opvangen. Je smaak- en geur-zintuigen worden meteen flink geprikkeld. Eenmaal in de straat zie je de vele eetstalletjes en de volle terrasjes. Wat ook in het oog springt, is de grote bedrijvigheid van de hawkers. Maleisië, India, China, Thailand, Indonesië en ga zo maar door. Bijna alle Aziatische landen zijn present en bieden het beste uit de lokale keuken aan. De ongeveer driehonderd meter lange rits van eettentjes en eetstalletjes zijn een waar paradijs voor foodies. Vooral reizigers die van goed vers Aziatisch eten houden zijn hier te vinden.

jalan alorJalan Alor op een doordeweekse avond

De diversiteit aan eten

Of je nu voor kip met rijst, of een vissoep, of een heerlijke saté gaat, alles kun je krijgen. En let wel, alles wordt vers voor je klaar gemaakt. het is vooral gemakkelijk als men niet allemaal hetzelfde wil eten. Hebben ze het niet op de kaart, dan bestel je toch bij de buurman. Let er wel op dat je bij veel hawkers per gerecht en drankje moet afrekenen. Vaak moet dat voordat je plaats neemt aan een tafel. Bij de wat grotere eettentjes kun je op rekening bestellen, maar mag je meestal geen eten van een ander stalletje mee aan tafel brengen.

Leer op een geweldige manier de eetgewoonten van Maleisië en omringende landen op straat in deze grootste openluchtkeuken ter wereld en geniet van de vele gerechten die worden aangeboden.

Jalan Alor wordt vaak de grootste “food court” ter wereld genoemd. Of een straat kan meedingen aan een dergelijke titel is maar net de vraag. Dat het groot is met z’n driehonderd meter staat niet ter discussie en overweldigend is het zeer zeker. Wij van Traveljunks vinden het niet alleen de lekkerste straat van Kuala Lumpur, maar vinden het zelfs de lekkerste straat ter wereld!

Selamat makan!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden