Vulkaan Maleisië

Borneo eiland, exotisch en overweldigend

Borneo eiland. Met je wandel schoenen aan en je rugzak om, begin je aan je trekking door de jungle van Borneo. De exotische vogels vliegen voorbij. Van touwbrug naar touwbrug waan je je een weg door het dichte regenwoud waar Orang Oetans door de bomen slingeren. De groene omgeving laat niks aan je verbeelding over:

Borneo-eiland; ware jungle parel met exotische dieren

Tijdens je avontuur op de flanken van Mount Kinabalu geniet je van de kleurrijke orchideeën in diverse vormen. Je bent niet snel uitgekeken op de regenboog kleuren die dit tropische flora en fauna te bieden hebben. Als je eenmaal aankomt bij waterval Kemantis, die vanaf Mount Kinabalu naar beneden stroomt, kom je even bij tijdens een frisse duik in de rivier.

Vulkaan Maleisië

Maleisië Borneo

Het Borneo eiland is de ideale plek om exotisch wildlife te spotten. Niet alleen de Orang Oetan slingert door de bomen, in de rivieren vind je krokodillen en aan de oevers zie je de pygmee olifant, een olifant die alleen in Borneo voorkomt. Ongetwijfeld dat je tijdens je trekking nog meer bijzondere dieren van je lijstje kunt afstrepen.

Maleisië inheemse bevolking

Om je reis in de jungle een lokaal tintje te geven, reis je naar Sungai Dua per 4×4 jeep. Daarna vaar je in een bootje langs de oevers van de Baram rivier. Binnen een half uurtje ben je in het leefgebied van de Orang Ulu en de Kayan stam, die je ongetwijfeld met muziek en dans ontvangen. Dans mee en drink een glas tuak (rijstwijn). Je verblijft in een longstay en valt midden in de jungle in slaap.

Orang Utan Maleisië

Longboat Maleisië

Reisorganisatie Local Hero Travel kan je helpen bij het organiseren van jouw kleinschalige Borneo rondreis. Samen met local Hero Herman, de Borneo en Maleisië reisexpert en zelf woonachtig in Kuala Lumpur, maak je je eigen rondreis op maat. Ben je klaar voor de Borneo?

Tip: combineer het Borneo eiland met het vaste land van Maleisië.

Lees ook onze tips over slapen in een Longhouse op Borneo!

Tekst en foto’s Local Hero Travel