8 Redenen om naar Penang te gaan

Penang, ‘The pearl of the Orient’, een geliefd eiland vanwege het eten onder de bevolking van Maleisië. Niet voor niets is Anthony Bourdain met zijn tv-programma ‘No Reservations’ afgereisd naar dit eiland om de gevarieerde keuken te proeven. Daarnaast is Penang een van de plekken waar je moet zijn om Chinees nieuwjaar te vieren en staat het bekend om als gepensioneerde je dagen hier te vertoeven. The Huffington Post heeft dit uitgebracht in januari 2015.

Er zijn nog veel meer redenen om naar Penang te gaan. Benieuwd? Hier gaan we!

8x Penang

1. Street Art

In Georgetown vind je veel ‘Street Art’ in de leuke kleine straatjes van dit authentieke stadje. De Street Art is interactief, zo kun je bijvoorbeeld achterop een fiets zitten (zie kopfoto), op een schommel of een actie foto maken tijdens het basketballen.

Penang Kek lok siHet machtig uitzicht bij Kek Lok Si

2. Kek Lok Si

Een prachtige tempel met een geweldig uitzicht! Alleen daarom al een bezoek waard. Het is wel vrij commercieel geworden door de winkeltjes die je er kan vinden. De tempel heeft boeddhistische en Chinese invloeden welke je terugziet in de vormen van de tempels.

3.Balik Pulau

‘De andere kant van het eiland’, letterlijk vertaald. Het toerisme is voornamelijk te vinden aan de oostkant van Penang. Een enkeling en dan ook echt een enkeling komt naar deze plek. Hier vind je nog traditionele huizen en leeft men op het platteland. Zeker een bezoek waard waar je je de hele dag kunt vermaken. Zo zijn er verschillende ‘farms’ die je kan bezoeken en kun je ronddwalen door de vele verscholen paadjes door de rijstvelden en de bananenbomen.

Penang Balik Pulau

Het prachtige Balik Pulau

4. National Park

De Taman Negara van Penang, te vinden in het noordelijkste puntje van het eiland, 3 uur lang kun je hier rond hiken en je komt langs een aantal prachtige stranden waar je een frisse duik kunt nemen. Een leuke plek ook om dieren te spotten zoals de Dusky Leaf, slangen en varanen! Hier heb je ook ‘Monkey Beach’, waar vanzelfsprekend de brutale makaken apen aanwezig zijn.

5. Clan Jetty

Dit is de plek waar de eerste Chinezen voet aan wal zetten. Zij bouwden hier hun traditionele huisjes op het water. Een spektakel om te zien en heel leuk om doorheen te wandelen.

Penang Clan Jetty

Traditioneel huis van Clan Jetty

6. 360 Skybar/Restaurant

In het Bayview hotel in Georgetown is er een fantastisch restaurant (Three Sixty) dat heel rustig ronddraait wanneer je daar gaat dineren. Zo kun je tijdens het eten heel Penang zien vanuit allerlei hoeken! Een hele leuke ervaring! Na je diner kun je naar de Skybar en daar heb je een prachtig uitzicht over Georgetown en de haven.

7. Gurney Drive

Dit is de boulevard van Penang, een drukke plek vooral in het weekend. Wanneer men vrij is, komen de ‘Penangites’ hier graag de weekenden doorbrengen. Je hebt hier 2 grote moderne shopping malls: Gurney Paragon en Plaza Gurney. Daarnaast zijn er ook nog restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden aanwezig. Je zal ook je ogen hier uitkijken vanwege de dure auto’s die hier rondrijden.

8. Penang Hill

Gelegen vlakbij de Kek Lok Si tempel en daarom het handigst om beide te combineren in 1 dag. Je kunt hier met een oude tram een rit maken helemaal de berg op. De rit duurt zo’n 15 minuten en alleen dat al is de moeite waard. Bovenop de berg heb je verschillende tempels, winkeltjes en mooie uitzichtpunten.

De gastblogger:

Timothy KongDeze gastblog is geschreven door Timothy Kong. Timothy is geboren in Amsterdam en is tegenwoordig ondernemer in Azië. Timothy heeft gewoond in Kuala Lumpur en woont nu in Penang in Maleisië. Hij heeft vooral kennis en begrip van business & reizen in Azië. Lees meer over Timothy en zijn werk in Maleisië op z’n website Stage in Azië. Zou je het leuk vinden om ook eens een gastblog voor Traveljunks.nl te willen schrijven? Stuur ons dan een bericht via ons contactformulier.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden