Petronas

8 hoogtepunten van Kuala Lumpur

De Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur is voor veel reizigers geen onbekende. Vaak dient de stad als het startpunt voor reizigers die Maleisië of één van de omliggende Zuidoost-Aziatische landen willen bezoeken. Kuala Lumpur mag met recht een wereldstad worden genoemd. Ultra modern, maar ook op veel plaatsen nog zeer authentiek!

Op bezoek in Kuala Lumpur

Na aankomst uit Europa of andere werelddelen, is Kuala Lumpur een perfecte stad om even goed te acclimatiseren. De temperatuur in deze contreien is hoog en het vochtgehalte gaat dagelijks door het dak. Gelukkig heeft een stad als deze haar bezoekers veel te bieden en kun je relaxed aan je nieuwe omgeving wennen. De stad kent veel hoogtepunten, dus hebben wij er 8 voor je op een rijtje gezet.

Jalan Alor

Hoe een straat bovenaan een lijst kan staan? Jalan Alor is voor ons “yummie street” en heeft ons al veel culinaire hoogtepunten geboden. De straat begint tegen de avond te leven. Buiten de gewone restaurants worden elke avond talloze eetstalletje en terrasjes opgebouwd. De diversiteit aan eten is enorm en voor prijzen waar we alleen maar van kunnen dromen. Een bezoek aan Kuala Lumpur is niet compleet zonder een avond smikkelen op Jalan Alor!

Foodie

Petronas Towers

Hét herkenningspunt van de stad, maar ook een wereldberoemd gebouw. Heel even was het met en ruime 452 meter het hoogste gebouw ter wereld. De torens glinsteren in het felle zonlicht en lijken ’s avonds zelfs licht te geven. Tijdens een bezoek aan de torens blijkt het meer dan enkel om hoogte te gaan, want in de onderste lagen bevindt zich een van Kuala Lumpur’s grootste shopping malls.

Twin towers

China Town

Druk, rommelig, goedkope souvenirs en veel lawaai. Dat lijkt China Town in een notendop te zijn. Toch is het een stuk charmanter dan zo-even beschreven. Overal waar je kijkt zie je winkels en kraampjes en overal lijken dezelfde artikelen in de aanbieding te zijn. Op diverse plaatsen komen de meest boeiende geuren uit de oriëntaalse keukens en van alle kante vliegen de handkarren je om de oren. China Town is geen lust voor het oog, maar wel een echte belevenis.

Maleisie

KL Tower

De 421 meter hoge televisietoren is misschien niet zo’n flitsende verschijning als de Petronas Towers, maar het is een bezoek zeker waard. Zeker als je weet dat je in de KL Tower wel helemaal naar de bovenste etage mag als bezoeker. Na een korte reis met een ultrasnelle lift krijg je een 360 graden uitzicht over de stad waar je u tegen zegt. Als bonus kun je ook genieten van het heerlijke eten in het restaurant in de top.

Manor

Little India

Minder chaotisch dan het echte werk, maar wel met die typische kleurenpracht. Little India geeft haar bezoekers een behaaglijk en welkom gevoel. De koopwaar lijkt hier wat minder op de toeristen te zijn afgestemd, maar een scherp oog ziet dat het een licht optisch bedrog blijkt. Souvenirs bij de vleet en eetstalletjes op elke hoek van de straat. Little India is precies wat je verwacht, maar dat is nou juist het goede aan deze plek.

Kuala Lumpur

Monorail

Door het centrum van Kuala Lumpur loopt een ultramoderne monorail. Ideaal om je de eerste dagen te oriënteren en een gevoel van richting in een centrum met veel gebogen straten te krijgen. Het uitzicht vanuit de wagon is beperkt, maar je blik op de stad is vanuit een nieuwe unieke hoek. Wil je niet ervaren hoe het is om als een sardientje in een blik te zitten? Mijdt de monorail dan tijdens de spitsuren.

monorail

Shopping malls

De Maleisische metropool is rijk aan shopping malls. Shopping malls waarvan er enkele hun weerga niet kennen. Van de meest luxe producten op de eerste etages tot goedkope prullaria op de bovenste verdiepingen. Alles kun je voor een juiste prijs kopen. Toppunt van shopping mall gekte was toch wel het lunapark met achtbaan op de zevende etage van de gigantische Berjaya shopping mall.

Maleisie

Central Market

Tussen China Town en het grote plein van de onafhankelijkheid ligt de centrale overdekte markt van Kuala Lumpur. Natuurlijk is het een behoorlijke portie toeristische meuk, maar ook de locals weten de markt goed te vinden. Buiten de gebruikelijke prullaria kun je ook kleine meubelen en kunstwerkjes vinden. Tel hier een tal van gezellige eetstalletjes met heerlijk eten bij op, en je hebt een perfecte plek voor een regenachtige dag.

KL

Merdeka Square

Het grote plein van de onafhankelijkheid ligt centraal gelegen in het oude centrum van de stad. Aan de rand van het grote grasveld in het midden liggen diverse prachtige gebouwen van de Sultan. Aan de overzijde vind je het gebouw van de Royal Selangor Club, wat door de combinatie van koloniale bouwstijl en vakwerk een licht verwarrend beeld geeft. Het plein is indrukwekkend en behoort absoluut tot de hoogtepunten van de stad.

Azie

Natuurlijk heeft een stad als Kuala Lumpur nog veel meer te bieden. Ga deels te voet door het centrum en ontdek tussen de genoemde hoogtepunten de rest van de stad. De stad is veilig, overzichtelijk en met haar enorme diversiteit een waar paradijs voor reizigers!