Op reis naar de Malediven met een backpackers-budget

Ahhhh de Malediven, een eindeloze reeks aan mini eilandjes zorgen voor dit paradijs op aarde. Deze plek is zo onbeschrijflijk mooi, dat je denk dat Hawaï een goedkoop aftreksel is. Ik bezocht de Malediven om te kijken of het mogelijk was om hier als solo reiziger op een backpackers budget te overleven.

Als backpacker naar de Malediven

Check de onderstaande video om te zien wat ik meemaakte en hoé je naar de Malediven kan reizen met een backpackers budget. Hier in ieder geval vier redenen om vannacht weg te dromen bij de Malediven:

#1 De vlucht van je leven

Vanaf het moment dat je land op het vliegveld in de Malediven heb je het gevoel dat je droomt. Één van de eerste dingen die je ziet is het prachtige helderblauwe water, waarvan het grootste gedeelte is gevuld met kleine watervliegtuigen die je brengen naar de meest verre eilanden in de Malediven. Koop een ticket, spring naast de piloot en bereid je voor op de vlucht van je leven! Tijdens de vlucht heb je een prachtig uitzicht op een azuurblauwe oceaan met piepkleine eilandjes met de witste stranden ter wereld.

Malediven

#2 Jetski richting een onbewoond eiland

Voel je net als Tom Hanks in de film ‘Castaway’ voor een dag. Spring achterop bij de lokale taxi service, wat eigenlijk gewoon een eilandbewoner is met een jetski, en bezoek een onbewoond eiland. Doe een drankje, steek de barbeque aan of wandel romantisch over het strand met je lover.

Jetski

#3 Leef als een miljonair voor een dag

Vind je het ook zo heerlijk als alles, maar dan ook ALLES klopt? Dat alles wat je ziet prachtig ontworpen is, het eten wordt bereid door iemand die eigenlijk al lang drie Michelin sterren op zijn naam moet hebben? Je omringt wordt met alleen maar mooie dingen? Dat is hoe je je voelt als je een dag van je leven doorbrengt op een superluxe hotel resort doorbrengt. Het leuke is dat je gewoon dagtrips kan boeken naar de meeste resorts, dus klauwen met geld betalen voor een overnachting hoeft niet 😉

Resort

#4 Snorkelend op zoek naar manta rays, walvishaaien en schildpadden

De Malediven bestaat uit meer dan 1.200 eilandjes, waarvan er maar 200 eilanden bewoond zijn. De andere 1.000+ eilanden zijn thuis voor prachtige, onaangeraakte koraalriffen. Deze koraalriffen liggen heel dicht op het oppervlak van het water, waardoor ze enorm kleurrijk zijn. Naast het feit dat je ongeveer 70 verschillende koraalsoorten kan vinden, vind je hier ook: schildpadden, walvishaaien, manta roggen en tonijn.

Duiken

Check ook de Malediven video van Yolan’s blog Not Going Home!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden