Oog in oog met de Indri Indri

Gehurkt zitten we tussen de struiken en wachten zwijgend op een teken van onze gids Fidi. Opeens horen we geritsel en duikt hij achter ons op. “Ze zitten halverwege de helling”, fluistert hij ons toe. We volgen hem op korte afstand en hopen snel oog in oog te staan met de grootste lemurensoort van Madagaskar. De Indri Indri van nationaal park Andasibe Mantadia.

De Indri Indri van Perinet

Nationaal park Andasibe Mantadia ligt op enkele uren rijden ten oosten van Madagaskar’s hoofdstad Antananarivo. Het park is vooral beroemd omdat het het thuis is van de grootste nog levende lemuursoort. De Indri Indri (kort Indri). Een volwassen Indri heeft de grootte van een peuter en heeft enkele zeer menselijke trekjes. Deze grote zwart-witte lemuur is een markante verschijning met zijn pluizige oren, kort wollig staartje en enorm indringende roep. De Indri was één van de hoofdredenen om na 13 jaar weer terug te gaan naar het Andasibe Mantadia nationaal park.

Indri Indri

Oog in Oog

Plotseling blijft Fidi staan en maakt met een handbeweging duidelijk dat we rechts van hem moeten komen staan. “We zijn dichtbij” fluistert hij en geeft aan dat we stukje door de dichte struiken moeten kruipen. Na een tiental meters gaan we de volgende helling naar beneden door het struikgewas en stoppen halverwege. Fidi wijst schuin naarboven. Hoog in de bomen zien we ze. Een kleine familie Indri’s die ons nieuwsgierig gadeslaan. Een moeder met een jong zitten op zo’n 10 meter van ons in een boom en lijken geduldig voor ons te poseren. Door de helling staan we bijna op ooghoogte met moeder en kind. We kijken elkaar zonder te bewegen een tijdje aan en de Indri’s lijken ons net zo te bestuderen als wij met hun doen. Het magische moment wordt afgebroken door de huilende roep van de rest van de groep, waarop de moeder luidkeels antwoord lijkt te geven. We nemen na deze fantastische ontmoeting afscheid van de Indri’s en vervolgen rustig onze weg door het struikgewas.

Machtige Indri

Madagaskar bewijst ook hier maar weer eens een waar feest voor natuurliefhebbers te zijn! Nationaal park Andasibe Mantadia huisvest een keur aan fantastische dieren en planten, waarvan een ontmoeting met de Indri het hoogtepunt voor de meeste bezoekers is. Laat je tijdens je bezoek aan het park begeleiden door een goede lokale gids. Deze weet je niet alleen alles over het park te vertellen, maar weet je vooral ook naar haar bewoners te brengen.

Perinet

Lemure

Perinet

Madagascar

Zin in meer reisinspiratie voor deze geweldige bestemming? Lees hier alle reisinformatie over het fantastische Madagaskar!

Kijk hier voor reisinformatie over Afrika.


© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden