Madagaskar, 13 jaar later

Na precies 13 jaar stap ik uit het vliegtuig op Antananarivo International Airport van Madagaskar. De hectiek van de aankomsthal doet vertrouwd aan. Er lijkt vooralsnog niet echt iets veranderd te zijn. Na het vinden van onze pick-up verlaten we per auto de luchthaven en rijden door de straten van Antananarivo naar onze guesthouse. De drukke, rommelig ogende straten en steegjes doen vertrouwd aan en met een lichte opwinding neem ik de bekende straatbeelden in me op. Na zoveel jaren ben ik weer terug op mijn favoriete eiland; Madagaskar.

Madagaskar op herhaling

De reis zal dit jaar net zo’n uitdaging worden als bij het eerste bezoek. Er lijkt niet werkelijk veel anders te zijn als destijds. Toch meen ik op enkele populaire plekken in het land wat meer toeristen te bespeuren. Het voordeel hiervan is dat er wat meer keus is uit restaurants, maar verder lijkt het allemaal bij het oude te zijn gebleven.

Veel plekken die ik bij mijn eerste reis bezocht hebben we dit keer weer aangedaan en reizen we ook met huurauto inclusief chauffeur. Op deze manier kunnen we onderweg in alle rust van de passerende landschappen en plaatsen genieten. Onze reis voert ons door het typisch rood gekleurde centrale deel naar het droge rotsachtige zuiden. Tussendoor bezoeken we, halverwege de route richting zuiden, het groene tropische oosten. Onderweg passeren we plaatsen met namen als Ambatolampy, Ampitatafika en Ambatofitorahana en lijkt de tijd in de steden al meer dan honderd jaar stil te hebben gestaan.

Omdat de tijd op Madagaskar stil lijkt te hebben gestaan, hebben we een aantal foto’s van enkele plaatsen naast elkaar gelegd. Kijk en vergelijk!

Madagaskar Domaine Nature

Twee maal op het balkon van een bungalow van Hotel Domain Nature Ranomafana

Madagaskar Rova Paleis

Enige verschil is een stukje nieuw dak bij paleis Rova in Antananarivo

Madagaskar Feon' ny Ala

Die bungalowtjes van hotel Feon’ ny Ala bij Perinet waren t/m de matrassen hetzelfde

Zin in meer reisinspiratie voor deze geweldige bestemming? Lees hier alle reisinformatie over het fantastische Madagaskar!

Kijk hier voor meer reisinformatie over Afrika.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden