De rode Tsingy’s van Madagaskar

Komende vanaf het noorden van Madagaskar slaan we bij een klein groepje hutjes linksaf een zandpad in. Op weg naar de Rode Tsingy’s. Over een smal stoffig zandpad stuurt onze gids zijn 4×4 het verlaten landschap in en rijden we een wereld in die uit een prentenboek lijkt te komen. Na elke bocht en iedere hobbel lijkt het gebied voor onze ogen te veranderen. We zitten achterin de auto en genieten met volle teugen van de voor ons opdoemende landschappen.

Door het mulle zand naar de rode Tsingy’s

Na het kopen van een entreebewijs bij één van de hutjes mogen we het park in. Hoe verder we van de hoofdweg rijden hoe muller het zand wordt en hoe smaller het pad lijkt. Onze grote 4×4 heeft vaak grote moeite om de vooruit te komen, maar onze gids weet het gemotoriseerde monster telkens weer knap aan alle obstakels voorbij te sturen.

Twee kusten

Na een tijdje stoppen we bij een prachtig uitzichtpunt, waar men bij helder weer de kusten in het westen en het oosten van Madagaskar kan zien. Het uitzicht is adembenemend en we nemen goed de tijd om al het moois goed in ons op te nemen. We zien rivieren, talloze dorpjes, eindeloze vlakten en hier en daar een dichtbegroeid bos. Na het zien van al dit moois rijden we verder, verder naar de rode Tsingy’s.

Bloedrood

Als we weer stoppen staan we aan de rand van een enorme canyon. Het lijkt wel of de aarde is opengescheurd en de korsten hier en daar bloeden. Zo’n palet aan rode tinten hebben we nog nooit gezien. De kleuren gaan van vrolijk goudgeel tot een intens dieprode gloed. Het betoverende uitzicht is om stil van te worden en geruisloos nemen we het overweldigende panorama in ons op.

De Tsingy’s

Wanneer we de auto voor de laatste keer parkeren vangen we al een glimp van het einddoel op. De punten van de rode Tsingy’s zijn van veraf herkenbaar en snel gaan we in de richting van dit natuurlijke fenomeen. Onderaan de helling staan we in een enkele centimeters dik laagje stromend water. De rivierbedding dient als route en al snel staan we voor één van de mooist geërodeerde rotsen van Madagaskar. De kleurenpracht is oogverblindend en de meest bijzondere vormen staan statig gericht op de hemel. Honderden, misschien wel duizenden verschillende punten staan in een grote groep bij elkaar. De rotsen lijken wel voor ons te poseren, geduldig wachtend tot wij klaar zijn met genieten van hun kleurrijke schoonheid.

Tsingy rouge 02

Het bord bij de ingang

Tsingy rouge 03

Eerste stop

Tsingy rouge 04

Ons gemotoriseerd monster

Tsingy rouge 05

De prachtige canyon

Tsingy rouge 06

De rode wanden

Tsingy rouge 07

Roder kan haast niet

Tsingy rouge 08

Prachtige vergezichten

Tsingy rouge 09

Tsingy’s van boven gezien

Tsingy rouge 10

Tsingy’s vanaf de rivierbedding

Tsingy rouge 11

Meer Tsingy

Tsingy rouge 12

Tsingy’s

Tsingy rouge 13

Tsingy groep

Tsingy rouge 14

Tsingy’s

Zin in meer reisinspiratie voor deze geweldige bestemming? Lees hier alle reisinformatie over het fantastische Madagaskar!

Kijk hier voor meer reisinformatie over Afrika.


© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden