Baobab avenue

3x bijzonder eiland Madagaskar

Een bijzondere bestemming, dat is Madagaskar zeker! Dit tropische eiland ten zuidoosten van Afrika, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Doordat het bijzonder eiland Madagaskar zo’n 165 miljoen jaar geleden is afgescheiden van het Afrikaanse vasteland heeft het eiland zich in volledige isolatie kunnen ontwikkelen. Hierdoor kent Madagaskar een unieke flora en fauna die je nergens anders te wereld tegenkomt.

Madagaskar, Bijzonder eiland van Afrika

Maar niet alleen de natuur is kleurrijk, ook de Malagassiër is een vrolijke mix van Afrikanen, Aziaten en Arabieren met al hun eigen tradities en gebruiken. Als dat nog niet overtuigend genoeg is, zet Local Hero Travel 3 bijzondere redenen voor een bezoek aan bijzonder eiland Madagaskar voor je op een rij:

bijzonder Madagaskar

1. Bijzondere dieren

Het is misschien wel de beroemdste inwoner van Madagaskar, de iconische ‘ringstaartmaki’. Dit nieuwsgierige halfaapje wordt gekenmerkt door zijn lange staart met de bekende zwart witte strepen. Een van de beste plekken de ringstaartmaki te spotten is het Réserve d’Anja. Dit privépark, ten zuiden van de stad Ambalavao, biedt een thuis aan maar liefst 4000 ringstaartmaki’s.

De ringstaartmaki is niet de enige lemuur (maki) die Madagaskar als thuisbasis heeft. Er zijn wel zo’n 85 soorten maki’s op het Afrikaanse eiland te vinden. In vrijwel elk natuurpark kun je een maki aapje begroeten. Wel goed naar boven kijken, want ze slingeren graag op grote hoogte.

lemuur

Naast de lemuren kun je in Madagaskar ook nog vele andere bijzondere dieren spotten. Zo kun je de kameleon zien. Nou ja, zien,… Dit beestje is best lastig te spotten wanneer het zich heeft aanpast aan zijn omgeving. Een groot contrast met de Madagascar Daggekko, die door zijn fel groene kleur, rode vlekken en enorme lengte een opvallende verschijning is. Of wat dacht je van de girafkever, een kever met wel een hele lang nek. En dan hebben we nog de fossa, beter bekend als fretkat. Laat je niet door zijn lieve guitige kop van de wijs brengen, want het is het grootste roofdier van het land.

2. Bijzondere bomen

Als je plaatjes van bijzonder eiland Madagaskar googelt dan kom je deze boom vast en zeker tegen. Het is een boegbeeld voor het land geworden: de baobabs. Wanneer je er naar kijkt lijkt het wel alsof de boom met de wortels omhoog is geplant. Een bijzonder beeld in de Malagassische ‘outback’ en met de ondergane zon levert het zeker magische plaatjes op.

Helaas zijn de bomen niet door het hele land te zien. Hiervoor moet je afreizen naar de zogenoemde ‘Avenue de Baobab’ aan de westkust van het eiland. Een mooie, maar lange en avontuurlijke tocht, die je wel alleen per 4WD (in het juiste seizoen) kunt maken. Wij vonden het de reisafstand meer dan waard: lees meer in onze Madagaskar Top 10.

Baobab avenue

3. Bijzondere eilanden

Naast veel rondreizen en zien willen de meeste reizigers ook lekker ontspannen tijdens hun vakantie. En dat doe je natuurlijk het liefst op een fijn tropische strand. Je hoeft er niet voor naar een ander land te vliegen, want Madagaskar kent ook zelf een klein stukje paradijs. Vlak voor de kust in het noordwesten van het land ligt een eilandengroep die nog tot Madagaskar behoort.

Het bekendste eiland is Nosy Bé: brede palmstranden en helder azuurblauw water staan je te wachten. Het maakt deze eilandengroep zeer geliefde bij duikers en snorkellaars. Ook een tochtje over het eiland zelf is de moeite waard met zijn suikerrietplantages, Ylang Ylang bomen waar men parfum van maakt en plantages vol met peper en kruidnagel.

Wil je nog meer van de omgeving zien, dan kun je vanuit Nosy Be bijzondere snorkel- en boottoers maken naar de andere (onbewoonde) eilanden. Je voelt je net Robinson Crusoe.

Tropisch eiland

Wil jij ook een bijzondere rondreis door Madagaskar maken?

Via Local Hero Travel kun jij je reis geheel zelf en rechtstreeks samenstellen met de lokale reisspecialist in Madagaskar: local hero Jessica. Met veel enthousiasme helpt Jessica jou bij het plannen van jouw rondreis, zodat jij haar bijzondere Madagaskar op een unieke manier kunt gaan ervaren. Meer informatie over bijzonder eiland Madagaskar: kijk op de site van Local Hero Travel.