Antananarivo in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Malagassische Antananarivo denk. Antananarivo (kort Tana) in beeld geeft vooral de diversiteit van deze markante stad weer.

De diversiteit van Antananarivo in beeld

Tijdens onze reis door het prachtige Madagaskar bezochten we de stad Antananarivo enkele malen. Antananarivo lag door haar centrale ligging vaak op onze route, want alle grote wegen gaan via de Malagassische hoofdstad. Antananarivo is een behoorlijk rauw aandoende stad. Toch heeft de stad zeker ook genoeg fleurige kanten. Deze diversiteit is nou juist het fotogenieke van deze stad. De enorm weidse stadsdelen met gigantische rijstvelden buiten het centrum worden afgewisseld met zeer hectische drukke buurten.

Het centrum zelf is druk en chaotisch en het is een hele belevenis om te voet over de markt te gaan. In het centrum werden we overigens meerdere malen door bewoners van de stad gewaarschuwd onze camera’s onder de kleren te verstoppen. We hier natuurlijk gehoor aan gegeven en alleen enkele stiekeme plaatjes met de telefoon gemaakt. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad. Hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Malagassische Antananarivo in beeld voor zichzelf spreken.

Antananarivo Rova paleis

Het Rova paleis op één van de heuvels van Antananarivo

Antananarivo voetbalveld

Voetballen bij het taxi brousse busstation

Antananarivo Markt

De markt in het centrum van Antananarivo

Antananarivo souvenirs

De markt met souvenirtjes buiten het cenrum

Kopfoto: overzicht van de stad, genomen vanaf de voet van het Rova paleis

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.

Zin in meer reisinspiratie voor deze geweldige bestemming? Lees hier alle reisinformatie over het fantastische Madagaskar!

Kijk hier voor meer reisinformatie over Afrika.