5 redenen om het fantastische Madagaskar te bezoeken

Unieke natuur, bijzondere landschappen, fotogenieke tropische stranden, een hartelijke bevolking en een zeer speciale cultuur. Enkele punten die het fantastische Madagaskar zo’n bijzondere bestemming maken en voor veel reizigers de motivatie zijn om dit buitengewone eiland op hun bucketlist te plaatsen.

Het fantastische Madagaskar

Het op drie na grootste eiland op aarde is een wereld op zich en is in alle opzichten uniek. Reizen door dit bijzondere land is een betoverende ervaring en zal voor elke reiziger één van de meest speciale ooit zijn. Waarom je dit fantastische land zou moeten bezoeken? We geven je 5 goede redenen!

Natuur

Dat de natuur op Madagaskar bijzonder is staat absoluut buiten kijf. De zeer unieke dieren en planten zijn kenmerkend voor dit aan de oostzijde van het Afrikaanse continent gelegen eiland. Denk hierbij onder meer aan de koddige Lemuren, de mysterieuze kleurrijke Kameleons en de iets of wat vreemd ogende Baobabs. De nationale parken van Madagaskar hebben een grote aantrekkingskracht op haar bezoekers en bieden reizigers een onvergetelijke ervaring.

maki

Landschappen

Van grillig en woest in het zuiden tot tropisch en weelderig in het noorden. Van prachtige centrale hooglanden tot de tropische bounty eilanden aan de gigantisch lange kustlijn van het eiland. Madagaskar heeft een enorme diversiteit aan landschappen en zal haar bezoekers van de ene verbazing in de andere laten vallen. Madagaskar is als een ouderwets prentenboek en is vanuit elke hoek een lust voor het oog.

afrika

Cultuur

De diversiteit in afkomst maakt Madagaskar tot één van de meest multiculturele smeltkroezen op aarde. Ook al hoort het bij Afrika, de bewoners zijn naar eigen zeggen Malagassiërs. De Aziatische en Afrikaanse invloeden zijn overal duidelijk aanwezig, maar wel op een geheel eigen manier. Ook de voor het land zo typische dodencultus is uniek, waarvan bezoekers van o.a. het nationale park Isalo een mooi duidelijk beeld kunnen krijgen. Madagaskar voelt als geen ander. Ook dat is uniek aan dit land.

Stranden

Met een kustlijn van in totaal zo’n 5000 kilometer kan het haast niet anders dan dat er prachtige tropische stranden te vinden zijn op het Malagassische eiland. De oneindig lijkende ruwe oost- en zuidkusten zijn adembenemend en liggen er vaak zeer verlaten bij. De westkust is typisch tropisch en wordt tegenwoordig redelijk vaak door reizigers gevonden. De echte postcard-achtige bounty-stranden vind je vooral in het noorden van Madagaskar en op de prachtige kleine eilandjes voor de kust in het noordoosten.

fantastische madagaskar

Bevolking

Afrikaans, Polynesisch, Indiaas, Aziatisch en Arabisch. Madagaskar is een echte smeltkroes van volkeren en culturen. De typerende hoedjes zijn kenmerkend voor het land en zal je als bezoeker vooral in het centrale deel veel zien. De vriendelijke bewoners zorgen er altijd voor dat bezoekers zich welkom voelen en hebben over het algemeen een rustige innemende uitstraling. Hierdoor heerst een fijne sfeer in het hele land, waar zelfs op de meest grote, drukke markten geen hectiek lijkt te bestaan.

kids

Natuurlijk staat Madagaskar niet bekend als een echt goedkope bestemming, maar laat je hierdoor niet beletten om het te bezoeken. Het Malagassische eiland is waarschijnlijk de meest unieke bestemming die je ooit zal bezoeken en zal je de meest prachtige herrinneringen meegeven. Madagaskar op eigen houtje kost wel wat tijd, dus is een deels georganiseerde trip met een goede locale aanbieder aan te raden. Neem ook een kijkje bij het aanbod aan Madagaskar reizen van reisorganisatie Better Places!

Zin in meer reisinspiratie voor deze geweldige bestemming? Lees hier alle reisinformatie over het fantastische Madagaskar!

Kijk hier voor reisinformatie over Afrika.