Luxemburgse roadtrip

Roadtrip destinations: de meanderende Luxemburgse roadtrip routes

Luxemburg is een geweldige bestemming voor diverse reisvormen, maar wordt vaak door reizigers over het hoofd gezien. Denk aan de vele Luxemburgse roadtrip routes, de prachtige wandelgebieden, indrukwekkende kastelen en gezellige hoofdstad. Uiteraard is Luxemburg niet het Walhalla voor feestvierders en doet het soms wat oubollig aan. Toch is dit Groothertogdom perfect voor een afwisselende reis, en vooral voor een geweldige roadtrip.

De beste Luxemburgse roadtrip routes

Luxemburg is qua grootte amper de helft van de provincie Brabant, maar heeft reizigers enorm veel te bieden. Een Luxemburgse roadtrip is ondanks de beperkte afmetingen van het Groothertogdom makkelijk een meerdaagse activiteit. Bij het horen van de naam Luxemburg denken veel reizigers voornamelijk aan bejaarde wandelaars en familiecampings. Dat dit een compleet fout beeld is zal je tijdens een bezoek al snel merken. Luxemburg is een uiterst veelzijdige bestemming en zal zelfs door de meest ervaren wereldreizigers gewaardeerd worden. De hoogste tijd dus voor een goede introductie van deze roadtrip destination!

route Luxemburg

Geweldige routes

Luxemburg is voor roadtrippers de perfecte bestemming. Soms heeft het wat weg van het Duitse gebied bij de Moezel of de Eifel, maar doet ook vaak denken aan de Belgische Ardennen. Toch zijn de Luxemburgse roadtrip routes wat ons betreft net iets beter. De wegen zijn over het algemeen in zeer goede staat en de verkeersdrukte is niet enorm. Verder is alles goed geregeld en zal het maken van een roadtrip door het kleine land een genot zijn. Tel bij dit alles de geweldige natuur en gezellige plaatsjes op, dan kun je alleen maar vaststellen dat Luxemburg meer dan alleen maar geschikt is voor een mooie reis met auto of motor.

Esch

Gezellig Luxemburg

Voor veel reizigers zijn de vele gezellige plaatsjes in het glooiende landschap de hoofdreden van een bezoek. Het grootste deel van de populaire plaatsjes ligt tussen de prachtige heuvels, aan de oever van een van de vele riviertjes en stroompjes. In een groot deel van de stadjes sieren vakwerkhuisjes, cafeetjes en souvenirwinkeltjes het oude centrum. Vaak is het in deze fotogenieke plaatsjes dan ook een en al gezelligheid. Wil je het nog beter, bezoek dan een van de prachtige plaatsjes die aan de voet van een van Luxemburg’s beroemde kastelen zijn gebouwd. Magischer gaat het niet worden!

Pizza

Kastelen en natuur

Mocht je meer willen dan alleen roadtrippen en leuke plaatsjes bezoeken, ook dan zit je in Luxemburg goed. Het prachtige land heeft een keur aan geweldige natuurgebieden en biedt de mooiste wandelroutes die je maar kunt wensen. Wat dacht je van het in het oosten tegen de Duitse grens aan gelegen Müllerthal, ook bekend onder de naam Klein Zwitserland. Dit is een van Luxemburg’s grote trekpleister voor liefhebbers van mooie wandeltochten. Ook liefhebbers van kastelen komen in Luxemburg goed aan hun trekken. Wat dacht je van de kastelen bij Luxemburg Stad, het prachtige gerestaureerde kasteel van Vianden en de fotogenieke ruïne bij Esch-sur-Sûre. Aan middeleeuws moois is geen gebrek in Luxemburg.

burcht Luxemburg

Conclusie Luxemburgse roadtrip routes

Na het lezen van het hierboven beschreven stukje kun je concluderen dat Luxemburg een perfecte bestemming is voor een aantal mooie dagen. Luxemburg is zeer afwisselend, kent veel gezellige plaatsjes, is enorm fotogeniek en ligt ook nog eens relatief dichtbij. Luxemburg heeft het imago van een duur land, maar toch zijn er genoeg vriendelijk geprijsde campings, hotels, barretjes en restaurants te vinden. Alles samen maakt dit kleine land tot een bestemming die zich makkelijk kan meten met haar grote buurlanden. Reisland Luxemburg is misschien klein, maar tevens ook zeer fijn!

roadtrip

Extra Tips en aanraders

  • Wil je in Luxemburg gaan roadtrippen op de motor? Zorg in dat geval altijd voor een deugdelijke, complete uitrusting. Draag op de motor altijd beschermende kleding en neem voor de zekerheid extra regenkleding mee. In de Luxemburgse heuvels kan het weer nogal eens onvoorspelbaar zijn.

  • Wil je een meerdaagse tour gaan maken, zorg er dan voor dat je een voertuig gebruikt dat in technisch goede staat is. Luxemburg ligt wellicht niet ver van Nederland, maar het heuvellandschap laten je auto of motor harder werken dan je zou denken. Misschien is een huurauto een goede optie voor je. Kijk voor een goede huurauto bij EasyTerra, waar je voor een scherp tarief een geschikt voertuig kunt huren.

  • Zoek je een leuk en voordelig hotel in Luxemburg? Kijk dan hier voor de beste hotelaanbiedingen van Luxemburg. Wij verbleven enkele nachten in Luxemburg Stad bij het Radison Blue Hotel. Goede prijs kwaliteit verhouding, zeer centraal gelegen en heeft eigen parkeergelegenheid.

  • Enkele routes die we kunnen aanraden voor een prachtige bochtige rit zijn; de 316 van Lac de la Haute-Sûre naar Esch-sur-Sûre en het gehele gebied rondom de 10 bij de grens met Duitsland. Verken bijvoorbeeld vanuit Vianden vanaf deze weg de vele afstekers in dit prachtige deel van Luxemburg. Roadtrip fun puur!

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Luxemburg!

Kijk hier voor meer roadtrip verhalen!