Vianden Kasteel

Kasteel Vianden, middeleeuwse pracht aan rivier de Our

Kasteel Vianden in Luxemburg behoort tot de meest bezochte plekken van het veelzijdige Groothertogdom. Het op een heuvel gebouwde kasteel torent statig uit boven het gelijknamige stadje aan de Our, en is dé blikvanger van de regio. Wat kasteel Vianden zo aantrekkelijk maakt weet je meteen als je het prachtige bouwwerk voor de eerste keer ziet. Het is een kasteel met alles erop en eraan.

Bezoek Kasteel Vianden aan de Our

De oorsprong van het kasteel ligt in de elfde eeuw en is door de eeuwen heen verder uitgebouwd tot het grootse bouwwerk dat we tegenwoordig kennen. Het op de fundamenten van Romeinse en Karolingische vestingen gebouwde kasteel behoort tot de mooiste in z’n soort. Sinds meer dan veertig jaar is het kasteel eigendom van het Groothertogdom en is het intensief gerestaureerd. De omgeving kent meer eeuwenoude kastelen, maar Kasteel Vianden is met zekerheid één van de meest tot de verbeelding sprekende burchten.

Luxemburg

burcht Luxemburg

Bezoek Kasteel Vianden

Tijdens een bezoek aan Kasteel Vianden kun je via een vaste route kennismaken met het imposante gebouw en diverse vertrekken. Tijdens de tour krijg je een inkijk in het dagelijkse leven van de bewoners tijdens de diverse perioden. Alles is met grote zorgvuldigheid gerestaureerd en niets is bij de werkzaamheden aan het toeval overgelaten. Beleef de tijden van weleer en waan je in perioden van enkele eeuwen geleden. Het haast perfect gerestaureerde gebouw biedt haar bezoekers niet alleen een kijkje in de middeleeuwse keuken, maar laat haar bezoekers ook genieten van een formidabel uitzicht over Vianden en haar prachtige omgeving.

Kasteel Vianden

cultuur Europa

Vianden stad

Aan de voet van het kasteel vind je het kleine, gelijknamige stadje. Vianden is zo’n typisch plaatsje dat iedereen kent uit reisbrochures over deze regio in West-Europa. Vakwerkhuisjes, klinkerstraatjes, eeuwenoude bruggetjes en een grote hoeveelheid aan toeristisch vertier. Rivier de Our lijkt Vianden in twee delen op te splitsen, maar voelt meer als onderdeel van het complete plaatje dat je kent van de postkaarten. Fotogeniek is deze Luxemburgse plaats alleszins. Vianden is een prachtig oud stadje met een geweldige heuvelachtige omgeving en een schilderachtig kasteel op de achtergrond. Je móét het wel mooi vinden.

stad Luxemburg

rivier Our

Omgeving Vianden

Er mag geen twijfel bestaan over de schoonheid van de omgeving van Vianden. Mocht je het kasteel en het stadje willen bezoeken, dan is dat perfect met een roadtrip te combineren. De omgeving is zoals beschreven prachtig, maar ook de wegen mogen er zijn. Vianden is via diverse routes te bereiken. Ga met auto of motor over de meanderende wegen en maak de reis naar Kasteel Vianden als een doel op zich. Tussen de heuvels lopen de wegen van het ene naar het andere fotogenieke plaatsje en word je en route regelmatig getrakteerd op adembenemende vergezichten. Neem je tijd en ontdek dit deel van Luxemburg op geheel eigen wijze.

route Luxemburg

burcht Vianden

Extra info voor een bezoek aan Kasteel Vianden

Conclusie Vianden

Het is geen wonder dat het sprookje Georges & the Dragon, met o.a. Patrick Swayze in één van de hoofdrollen, hier werd gefilmd. Zonder toeristen zou je je hier echt in andere tijden wanen. Het kasteel en omgeving is tegenwoordig ook niet voor niets enorm populair bij Instagrammers en reisbloggers. Het prachtige bouwwerk in een dito omgeving maken het tot een uiterst fotogeniek geheel. Een bezoek aan Kasteel Vianden en de gelijknamige stad is dan ook een grote aanrader!