city trip

Fotogeniek Luxemburg Stad in beeld

Luxemburg Stad is niet de eerste bestemming waar reizigers aan denken bij een Europese citytrip. Toch is dit geheel onterecht, want de hoofdstad van Groothertogdom Luxemburg is zeer de moeite van een bezoek waard. Luxemburg Stad heeft een zeer fotogeniek centrum, kent veel historische plekken en biedt bezoekers een enorme hoeveelheid gezelligheid. Deze stad is werkelijk perfect voor een afwisselende citytrip.

Het mooie Luxemburg Stad

Wellicht een van de meest ondergewaardeerde Europese bestemmingen voor een citytrip. Onterecht! Luxemburg Stad lijkt op het eerste oog misschien een gemiddelde stad met oude gebouwen, maar na een korte wandeling wordt al snel duidelijk dat de Luxemburgse hoofdstad een bijzondere is. Het stadscentrum wordt gekenmerkt door een prachtige, grootse bouwstijl. Naast de vele statige gebouwen en grote pleinen zijn in de stad ook veel fotogenieke steegjes en beeldige oude huisjes te vinden. Alle bouwwerken in het stadscentrum zijn in uitmuntende staat en vormen samen een zeer fotogeniek geheel. Ondanks het historische imago is de stadskern is een mix van oud en modern, maar de historische architectuur voert bijna overal de boventoon. Het centrum is wijds, maar met een dag gemakkelijk te voet te bezichtigen. Luxemburg Stad is perfect voor een korte stedenstrip.

Gezellige hoofdstad

Het oude centrum van de Luxemburgse hoofdstad is zeer overzichtelijk en makkelijk te voet te ontdekken. Het nieuwere deel van het centrum ligt aan de andere zijde van de diepe geul die de stad in twee delen splitst. Omdat je de meeste highlights in een volle dag kunt bezoeken is het ook een ideale bestemming voor een dagtour. Ondanks dat gegeven raden wij een verblijf met minimaal 1 overnachting in Luxemburg Stad aan. Het centrum kent veel cafés en restaurants, die buiten enkele toeristen ook door de lokale bevolking en studenten bezocht worden. In deze stad staat genieten en gezelligheid hoog in het vaandel. Naar deze hoofdstad ga je dus niet alleen voor cultuur en architectuur!

De foto’s van Luxemburg Stad zijn voor ons een persoonlijke herinnering aan deze verrassende stad. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de plaatjes van deze fotogenieke stad voor zichzelf spreken.

down town

Center

Konrads

Luxemburg Stad

city

citytrippen in luxemburg

villa

tunnel

Natuur

toren

Luxemburg

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Luxemburg!
Meer citytrip informatie? Klik dan snel hier!