sunset

Citytrippen in Luxemburg

Citytrippen in Luxemburg Stad, de in het zuiden van het gelijknamige groothertogdom gelegen hoofdstad, is perfect voor een gezellig weekend. Deze verrassend mooie stad ligt op een uurtje of 3 rijden vanuit het zuiden van ons land en is daarmee zeer geschikt voor een lang weekend. Is Luxemburg Stad echt zo oubollig als men vaker hoort? Wij gingen op onderzoek uit.

Citytrippen in Luxemburg Stad is

Laten we maar meteen met het antwoord op de gestelde vraag beginnen. De combinatie van cultuur, prachtige architectuur en talloze hippe hot spots maakten Luxemburg voor ons een zeer afwisselende stad. Natuurlijk zag je op de bekende historische plekken veel senioren en was grijs de meest voorkomende haarkleur, maar een stukje verder waren de vele cafés meer het terrein voor hipsters en oudere jongeren.

sunset

Stadscentrum

Aan bezienswaardigheden is Luxemburg Stad rijk en zijn door de diverse bloeiperioden die de stad in het verleden kende verschillende wijken in het centrum ontstaan. De stad is door een diepe groene geul in twee delen opgesplitst, maar zijn met enkele bruggen met elkaar verbonden. De oorsprong van de stad ligt in de tiende eeuw, waarvan de resten van het eerste kasteel nog steeds in de stad te vinden zijn. Het oude centrum is prachtig en leent zich ook uitstekend voor diegenen die een dagje niet echt willen ondernemen. Terrasjes zijn net als in de andere delen talrijk en wat is er mooier dan een versnapering in de buitenlucht, met een uitzicht zoals alleen een stad als Luxemburg kan bieden?

Center

Luxemburg

Middeleeuwen

Fameus zijn de Luxemburgse Kazematten, welke vroeger als schuilplaatsen in de rotswanden en vestingwerken tijdens oorlogen dienden. Gelukkig is er na een grootschalig ontmantelen eind negentiende eeuw nog een deel bewaard gebleven en zijn de Kazematten tegenwoordig de grootste toeristische trekpleisters van de stad. Aan de voet van de Kazematten, in het lagere deel van de stad, ligt het prachtige oude middeleeuwse centrum. De oude huizen en straatjes zijn tot de laatste steen in perfecte conditie en het geheel is werkelijk een lust voor het oog. En net als in de rest van de stad kun je hier op de meest mooie locaties genieten van een verfrissende versnapering.

citytrippen in luxemburg

tunnel

Gastronomie

Bij citytrippen in Luxemburg Stad hoort natuurlijk ook het ontdekken van de lokale gastronomie en het bezoeken van diverse cafés en terrasjes. Luxemburg Stad is als een speeltuin voor reizigers die willen genieten van de lokale keuken. Een geweldig aanbod aan bakkerijen en koffietentjes, waar je voor een vriendelijk prijsje kunt ontbijten. Restaurants in het centrum zijn er bij de vleet en het lijkt alsof bijna elke internationale keuken vertegenwoordigd is. Mocht je ’s avonds nog graag een drankje willen, dan is er voor elk wat wils. Of het nu een alternatieve kroeg is, of een zeer decadente brasserie, voor iedereen is in Luxemburg een gepaste uitgaansgelegenheid te vinden.

Konrads

Pizza

Of de stad alleen voor ouderen is en niets voor de jongere reiziger te bieden heeft? Het is een volmondig nee, want Luxemburg heeft ons op alle fronten verrast! Wil je enkele naar deze leuke stad, dan check de beste aanbiedingen voor hotels en guesthouses in Luxemburg Stad.

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Luxemburg!
Meer citytrip informatie? Klik dan snel hier!