Vientiane in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Laotiaanse Vientiane denk. Vientiane in beeld geeft vooral het grote diversiteit van van deze intrigerende hoofdstad van Laos weer.

Het oud en nieuw van Vientiane in beeld

Tijdens onze reis door het prachtige Laos bezochten we als eerste plaats de hoofdstad Vientiane. Vientiane is de vrij recent gestichte hoofdstad van Laos en is een mengelmoes van oude charme en betonnen lelijkheid. Deze veelzijdige stad lijkt niet echt op de oude hoofdstad van Laos, en heeft in mindere mate een echte aantrekkingskracht op reizigers. Het fotogenieke van het stadscentrum is juist dat mengelmoesje, waar de hele stad uit blijkt te bestaan. Toch heeft de stad zeker een bepaalde charme, maar is alleen gedurende een langer verblijf echt te ontdekken. Barretjes en restaurants zijn er genoeg en opties om met een partyboot over de machtige Mekong te varen zijn er genoeg. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van de Laotiaanse hoofdstad Vientiane in beeld voor zichzelf spreken.

Vientiane Patuxai

De indrukwekkende betonnen Patuxai

Vientiane markt

De vele op binnenplaatsjes verstopte markten

Vientiane That Dam

De That Dam uit de zeventiende eeuw die dienst doet als rotonde

Vientiane Party boot

De zeer “charmant” ogende party boten

De prachtige Wat Mixai in het centrum van Vientiane in beeld

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden