Vientiane, bruisende hoofdstad van Laos

Vientiane wordt wel eens het lelijke eendje van Laos genoemd en is voor veel reizigers een stad om meteen na aankomst weer te verlaten. De hoofdstad is misschien niet zo’n oogstrelende verschijning als bijvoorbeeld Luang Prabang, maar deze bruisende stad heeft haar bezoekers veel meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken.

Het verrassende Vientiane

Vientiane doet wellicht wat rommelig aan, maar dat is bij veel Aziatische hoofdsteden meer of minder het geval. Vientiane heeft veel hoge betonbouw, waardoor het wat grauwer oogt, maar tussen de moderne gebouwen is nog veel oorspronkelijk moois te vinden. Vientiane is druk qua verkeer, maar zodra je van de grote wegen af gaat is het al snel een stuk rustiger. Tot zover blijkt Vientiane een doorsnee Aziatische hoofdstad met een mix van oud en nieuw, maar niets is minder waar.

Boulevard

Tijdens ons bezoek aan Laos zijn we gestart in Vientiane, waar we drie nachten zijn verbleven. Ons hotel Sinnakhone ligt midden in het centrum aan de Francois Ngin Road, op een steenworp afstand van de indrukwekkende Mekong rivier en z’n typisch communistisch aandoende boulevard. Rondom het hotel zijn een groot aantal straten die bij de Mekong uitkomen, waar veel gezellige restaurants en barretjes en genoeg guesthouses en hotels te vinden zijn voor elk gewenst budget. ’s Avonds is het zeer gezellig en kun je voor een prikkie heerlijk eten aan de straat, of bij één van de restaurantjes. Barretjes genoeg en liefhebbers van karaoke komen ook in de Laotiaanse hoofdstad rijkelijk aan hun trekken.

Te voet

Het centrum van Vientiane is makkelijk te voet te verkennen, maar per fiets is ook een populaire manier om de stad te ontdekken. Er zijn een veelvoud aan tempels en wats in Vientiane en de That Dam ligt zelfs gewoon tussen de woonhuizen aan een verbindingsweg. Vientiane is zeer toegankelijk en vriendelijk voor bezoekers en zal vooral te voet veel leuke en onverwachte plekjes prijs geven. Wij zijn te voet naar het Patuxai monument bij een lokale markt uitgekomen, die we op toeristische plattegronden en in reisgidsen nooit hadden gevonden, omdat deze alleen via een steegje te bereiken is.

Patuxai

Het Patuxai (zie foto) monument is misschien een groot betonnen blok met wat versiersels, maar het hoort nu eenmaal bij de hoofdstad en is een bezoek meer dan waard vanwege het prachtige uitzicht vanaf het dak. Het uitzicht is geweldig en geeft een goede indruk van de grootte van de stad. Binnen in het gebouw kom je tijdens de afdaling langs enkele souvenir shops, waar je voor elke prijs een tastbaar aandenken aan Laos kunt bemachtigen.

Vientiane mag dan door velen het lelijke eendje van Laos genoemd worden, maar het is een meerdaags bezoek meer dan waard!

  • laos
  • Vientiane, bruisende hoofdstad van Laos


Reacties (3)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden