De Tubers van Vang Vieng

Gelegen aan één van de vele bochten in de Nam Song Rivier tussen de prachtige Laotiaanse karstheuvels, is Vang Vieng al lang niet meer dat rustige dorpje van weleer. Voor de meeste reizigers staat Vang Vieng maar met één doel voor ogen op hun programma, namelijk straalbezopen in een binnenband over de rivier dobberen en tussendoor in een bar of restaurant naar een of andere stompzinnige tv serie te kijken, en dit alles zonder maar één moment oog te hebben voor de adembenemende omgeving. Tenminste, mocht je de vele wilde verhalen op internet geloven..

Tubers en Family Guy?

Nu hebben wij nog de laatste uurtjes van het massatuben meegemaakt, maar hebben ons niet echt kunnen storen aan de veelbesproken respectloze dronkelappen. Hebben we veel van die drinkebroeren gezien? Nee, want tijdens onze bezoekjes aan barretjes of restaurants in het centrum hebben we maar sporadisch een zich als ongeleid projectiel voortbewegende halfnaakte lallende toerist gezien. Dat er toeristen waren die vervelend of respectloos ten opzichte van de plaatselijke bevolking waren ga ik niet ontkennen, maar dat is niet echt uniek voor Vang Vieng en omgeving, en is me ook niet meer dan ergens anders opgevallen. Dat bijna overal tv series als “Friends” en “Family Guy” tot in den treure werden afgespeeld, dat was een minpunt, maar gelukkig was hier en daar nog een etablissement zonder die stompzinnige meuk op tv. Stel je voor, drie avonden zonder die verplichte zooi toch lekker gegeten, in tentjes die nog gezellig waren ook. Ja ja, da’s ook Vang Vieng!

Vang Vieng Tubing

Typische Tuberbar

Gelukkig heeft de Laotiaanse regering dit vermaak in 2012 voor een groot deel aan banden gelegd en zijn de half naakte lallende kinderen gelukkig een zeldzame verschijning geworden in het centrum van Vang Vieng. Vang Vieng is nog steeds die ene tussenstop tussen de steden Vientiane en Luang Prabang, maar op een manier zoals deze plaats het verdient, namelijk een aangename plaats met een klein toeristisch centrum en diverse restaurants, barretjes en guesthouses en tal van mogelijkheden om van de prachtige omgeving te verkennen.

We kunnen gerust concluderen dat het er alleen maar beter op kan zijn geworden en we een bezoek aan deze prachtige plek nog meer kunnen aanraden.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden