Luang Prabang in beeld


Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Laotiaanse Luang Prabang denk. Luang Prabang in beeld geeft vooral het grote contrast van alle facetten van deze prachtige oude hoofdstad weer.

De pracht van Luang Prabang in beeld

Tijdens onze reis door het prachtige Laos bezochten we de stad Luang Prabang voor een kleine week. Luang Prabang is de oude koninklijke hoofdstad van Laos en is één grote brok charme. Deze prachtige stad lijkt je terug te voeren naar oude tijden en de vele tempels en kloosters hebben een grote aantrekkingskracht op reizigers. Het fotogenieke oude centrum staat niet zonder reden deels op de werelderfgoedlijst van Unesco, want het kost wat tijd om al het moois van deze stad te bekijken. Barretjes en restaurants zijn er genoeg en opties om met de boot over de machtige Mekong te varen te over. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Laotiaanse Luang Prabang in beeld voor zichzelf spreken.

Luang Prabang Wat Ho Pha Bang

De prachtige Wat Ho Pha Bang

Luang Prabang Morning market

De ochtendmarkt in het centrum van de stad

Luang Prabang Phu Si Sleeping Buddha

De prachtige liggende Boeddha op de helling van Phu Si

Luang Prabang Monniken

De overal in het straatbeeld aanwezige monniken

Het alledaagse leven op de machtige Mekong rivier

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.


Comments (17)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden