Laos verkennen op de Moto


Dat Laos één van mijn favoriete landen is heb ik hier al vaker in woord en beeld duidelijk gemaakt. Laos is één van de meest relaxte landen die ik ooit bezocht, vond ik van alle Zuidoost-Aziatische het meest verrassende en het is perfect om op een moto te ontdekken. Laos is ondanks het redelijk op gang gekomen toerisme zeer puur gebleven en heeft de meest innemende bevolking die ik ooit heb meegemaakt.

Op de moto tussen de waterbuffels

Als je Laos echt goed wil leren kennen, dan is een paar dagen op een moto rondtuffen de ideale manier. In Laos heerst niet die typische Aziatische gekte in het verkeer en kun je met een gerust hart op pad met een gemotoriseerde tweewieler. Vooral de omgeving van Vang Vieng leent zich goed om enkele dagen zelfstandig van de gebaande paden te gaan. Vang Vieng is gelegen aan de hoofdweg die de steden Vientiane en Luang Prabang verbindt en is de ideale springplank om naar de afgelegen dorpjes te komen.

laos roadsign

Op de dorpen met de moto

Als je richting het in het noorden gelegen Luang Prabang rijdt, passeer je de meest prachtige dorpjes aan de Nam Song rivier. Ook zijn er diverse zijwegen, die weliswaar onverhard zijn, maar goed met de moto te verkennen zijn. Na enkele meters ben je al uit de “drukte” van de hoofdweg en bevind je je midden tussen de prachtige rijsvelden en fotogenieke dorpjes. Hoe verder je van de hoofdweg rijdt, hoe meer je je tussen de bergen bevindt. Af en toe sta je oog in oog met een groep waterbuffels, zeboe koeien of andere loslopende boerderijdieren. Maak een pauze bij een shopje in één van de dorpjes, geniet er van een blikje frisdrank of een verse koffie en maak een praatje met de vriendelijke bevolking. Een rit door het Laotiaanse platteland is gevuld met onvergetelijke momenten en ontmoetingen.

laos brug

Als er een land is waar ik je het zelf rijden met een moto, scooter of motor echt kan aanraden, dan is het Laos wel. Het is relatief rustig op straat en het verkeer is zeer aangenaam om in mee te gaan. Bezoek de onbekende dorpjes en ontdek de prachtige afgelegen plekken in de bergen. Het platteland van Laos zal je nooit teleurstellen en een eeuwige glimlach op je gezicht toveren!

laos hoofd verbinding

laos dirt road

laos shop

laos scooter

laos hoofdweg

laos moto rit

Heb je geen motorrijbewijs, dan oefen voor vertrek beter eerst met brommer in Nederland. Ook al zijn de moto’s en scooters makkelijk te besturen, routine is niet onbelangrijk. Let ook eerst op de algemene verkeerssituatie. Voelt die hectisch en niet goed, dan kun je beter niet op een moto stappen.

Lees meer reisinspiratie over Laos!


Comments (2)

  • Ah, Laos! Ik vond dat ook een geweldig land. Alles gaat lekker zeventien tandjes langzamer dan bij ons, heerlijk! Ik wil zelf graag nog een keer terug voor het zuiden, daar hadden we toen geen tijd voor. En zo te zien moet dat op de brommer, de foto’s zien er super uit! Vooral de tweede vind ik erg mooi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden