7 must do’s van het fantastische Luang Prabang

  • Home
  • laos
  • 7 must do’s van het fantastische Luang Prabang

Als er één stad fotogeniek mag worden genoemd, dan is het de Laotiaanse stad Luang Prabang wel. Zelden zagen we zo´n prachtige oude stad, in een eveneens adembenemende omgeving.

Wat te doen in Luang Prabang

De vele tempels en kloosters, de grote aantallen boeddhistische monniken, de ligging aan de machtige Mekong en de bijzondere sfeer van Luang Prabang maakt het voor ons tot de ultieme bestemming. Omdat er in de omgeving van deze parel aan de Mekong ook genoeg te beleven valt zijn we er bijna een week gebleven.

#1 Tempel bezoeken

Als er iets wel haast onvermijdelijk is in Luang Prabang, dan is dat wel een bezoek aan de diverse prachtige tempels in het oude centrum van de stad. In het oude centrum ben je omgeven door de meest prachtige tempels. Of het nu de oogverblindende Wat Ho Pha Bang, de beroemde en meest fotografeerde Wat Mai of de sterk verweerde Wat Wisunalat is, alle tempels lijken te wachten op die perfecte foto die je er van gaat maken.

Wat Xieng Thong

De prachtige Wat Xieng Thong

#2 Mount Phou Si beklimmen

In het oude centrum is de 100 meter hoge heuvel met de naam Mount Phou Si niet te overzien. De bijna ontelbaar lijkende treden voeren je in diverse delen naar boven, waar je niet alleen van de beroemde met goud bekroonde Wat Chom Si kunt genieten, maar ook een adembenemend uitzicht over de stad en haar omgeving hebt. Vergeet niet aan de andere zijde af te dalen, want daar liggen en staan de meest prachtige Boeddhabeelden op je te wachten.

View from mount phou si

Geweldig uitzicht vanaf Mount Phou Si

#3 Grotten van Pak Ou

Bezoek met een slow boat de aan de Mekong rivier 25 kilometer stroomopwaarts gelegen grotten van Pak Ou. De grotten zijn al duizenden jaren een pelgrimsoord voor Boeddhisten en trekken gelovigen van over heel de wereld. In de grotten tref je een verzameling van honderden, misschien wel duizenden Boeddhabeeldjes aan. Buiten de grotten is de reis met de boot over de Mekong er ook één om in te lijsten, want de uitzichten vanaf de boot zijn adembenemend.

Pak Ou Caves

De ingang naar de Pak Ou grotten

#4 Zippen bij Tad Sae

Breng een bezoek aan de prachtige watervallen van Tad Sae, op zo’n 20 minuten rijden van het centrum van Luang Prabang. Neem een verfrissende duik in het heerlijke water, of neem een drankje op het nabij gelegen terras. Voor wat meer actie kun je er ook zippen, iets wat voor ons toch wel het leukst was van deze trip. Hoog in de bergen ga je na een fikse wandeling van start. De route naar beneden is er één van snelheid en prachtige uitzichten en eindigt bij de mooie azuurblauwe watervallen.

Zip line Luang Prabang

Actie tijdens het zippen bij Tad Sae

#5 Kang Si watervallen

Vanuit Luang Prabang kun je in zo’n half uur rijden op de moto naar de Kang Si watervallen. Het park is prachtig en de watervallen kun je in alle soorten en maten bewonderen. Het park is wat toeristisch, maar dat neemt niet weg dat het park een bezoek meer dan waard is. Bij de hoge waterval kun je ook een heerlijk verfrissende duik nemen. Check op de heenweg ook het opvangcentrum voor beren, die gered zijn uit handen van stropers en handelaren.

Kang Si Watervallen

De hoge drop van de Kang Si watervallen

#6 Ochtend markt

Buiten de toeristische “Night Market” heeft het centrum van Luang Prabang ook een lokale markt. Deze markt, door de inwoners de “Laotiaanse Supermarket” genaamd, is elke morgen vanaf 08:00 uur in de smalle straatjes tussen de Sisavong straat en de Mekong rivier te vinden. Het is veel verse vis, groenten en fruit wat er te koop wordt aangeboden, maar ook een leuk souvenirtje is te vinden. Voor liefhebbers van authentieke beelden is deze markt een absolute “must visit”!

Markt Luang Prabang

De sfeervolle ochtendmarkt in het oude centrum

#7 De Aalmoes-Ceremonie

De Aalmoes-Ceremonie van Luang Prabang is wellicht de bekendste en meest gefotografeerde te wereld. Het Boeddhistische gebruik start in de vroege ochtend en op talloze plekken halen de vele rijen monniken hun aalmoes op bij de gelovigen. Dit behoort zeker tot één van de hoogtepunten van ons bezoek. Het mag absoluut niet ontbreken, maar als je gaat kijken, doe het op gepaste afstand en met voldoende respect voor de boeddhistische monniken en de gelovigen.

Aalmoes Luang Prabang

Gepaste afstand is geboden tijdens de aalmoes ronde in de ochtend

Natuurlijk heeft Luang Prabang haar bezoekers nog veel meer te bieden, maar deze sprongen er voor ons bovenuit. Ben jij van plan om Laos te bezoeken, of ben je er al eens geweest? Kijk ook voor de beste hotels en guesthouses van Luang Prabang!

Check hier meer reisinspiratie voor Laos!


Comments (15)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden