5 redenen om reisland Laos te bezoeken

  • Home
  • laos
  • 5 redenen om reisland Laos te bezoeken

Als er een land in Zuidoost-Azië is wat veel reizigers met haar charme compleet inpakt, dan is dat Laos wel. Het land heeft de laatste jaren steeds meer aan populariteit gewonnen onder reizigers, iets wat ook niet zonder reden is. Waarom Laos bij elke reiziger hoog op de bucketlist zou moeten staan? We geven je 5 redenen waarom je dit prachtige land zeer zeker moét bezoeken.

Zet Laos op je bucketlist

Veel reizigers bezoeken wel de bekende buurlanden Thailand, Vietnam en Cambodja, maar laten Laos vaak links liggen. Laos blijft toch één van de wat onbekendere reislanden in Zuidoost-Azië. Dat deze bestemming perfect is voor reizigers hebben wij al lang mogen ervaren.

Fotogenieke landschappen

De prachtige Laotiaanse landschappen zijn als een droom. Of je nu met een slowboot over de Mekong rivier reist, of met het openbaar vervoer door het land reist. De steeds afwisselende landschappen weten je telkens weer te verbazen. De adembenemende bergen en rotsformaties, de eindeloze vergezichten en de idyllisch ogende dorpen en rijstvelden zijn een lust voor het oog.

Koninklijke stad

Laos is geen land van grote steden, maar de steden die Laos kent zijn zeer de moeite waard. Vooral de oude koninklijke hoofdstad Luang Prabang is de ultieme oogstreling. Een ontelbaar aantal schitterende tempels in combinatie met de prachtige koloniale gebouwen, in een werkelijk adembenemende setting, maken van deze stad misschien wel de allermooiste die je als reiziger ooit zal zien.

Bevolking

De regio staat met recht bekend om haar vriendelijke mensen, maar innemender dan de Laotianen lijkt haast onmogelijk. De bewoners van dit schitterende land zijn als de kers op de denkbeeldige taart. Of het nu in één van de Laotiaanse steden, of op het prachtige platteland van Laos is. Overal wordt je beloond met de vriendelijkste glimlach die je je als bezoeker van het land maar kunt wensen.

Laos

Laotiaans eten

Dat Zuidoost-Azië een geweldige keuken kent hebben veel reizigers mogen ervaren. Dat de Laotiaanse keuken ook speciaal is zal je snel ondervinden. Talloze bakkerijen met producten die herinneren aan de koloniale tijd vallen meteen op. Het meest bijzonder is nog wel de Laap, een pittige traditionele Laotiaanse salade die in diverse varianten geserveerd wordt. Deze moet je proberen!

food

Lage versnelling

In Laos lijkt de versnelling een tandje lager te staan dan in de omringende landen. Laat dit nou net de charme van het land zijn. Of het nu het openbaar vervoer is, het regelen van je visum, of de bestelling van een maaltijd. Alles in Laos gaat gepaard met die serene rust die als een deken over het land ligt. Ga mee in de flow van het land en je zal geen rustgevender land meer leren kennen dan Laos.

Laos food

Zoals je kunt lezen heeft het land van de innemende Laotianen elke reiziger genoeg te bieden en is het ook nog eens een zeer veilige bestemming. Combineer eventueel met andere landen in de regio, maar houd er wel rekening mee dat je minimaal 3 weken nodig hebt om Laos goed te ervaren en er een goed beeld van land te krijgen. Staat het Zuidoost-Aziatische Laos nu ook hoog op jouw bucketlist?

Ben je op zoek naar een fijne plek om te overnachten, kijk dan voor een passend hotel of guesthouse in Luang Prabang.

Kijk hier voor meer Laos reisinspiratie!


Comments (6)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden