Vier keer grenzen verleggen in Kenia

Kenia staat bekend om uitgestrekte savannes en wildparken. Felroze flamingo’s balanceren op één poot in een meer, een groepje verlaten giraffes wandelt over de droge vlakte. Het ene moment passeer je luierende leeuwen in de schaduw van de bomen en vervolgens sta je oog in oog met tientallen gnoes. Welkom in Kenia Afrika. Voor velen bekend als het land van de safari, maar er is veel meer. Beleef een culturele ervaring met de Masaï of relax op de witte zandstranden van Diana Beach. We hebben onze favorieten voor je op een rij gezet.

Grenzen verleggen in Kenia

1- Bubbelende hippo’s en flanerende flamingo’s

Wij startten onze rondreis in de Rift valley, niet ver van Nairobi, aan de voet van de Mount Kenia. Savannes en meren wisselen elkaar af. Dit is een van de weinige plekken waar je de zeldzame witte neushoorn kunt spotten, maar het gebied is ook bekend om de duizenden flamingo’s die het landschap roze kleuren. Overnacht in een van de comfortabele safarilodges en zie vanaf je eigen veranda hoe in de in de verte wilde dieren hun dorst komen lessen. Je ontkomt hier niet aan het echte Afrikagevoel.

2- Hakuna matata in de Masai Mara

Slaap in een privé tentenkamp in Masai Marai, een van de bekendste wildparken ter wereld. Samen met een gids gingen wij in een busje met openklapbaar dak over de ruige vlaktes op zoek naar de Big Five. Vol van alle indrukken van de dag – ja, we hadden de Big Five gespot! – verzamelden we ons ’s avonds bij een warm kampvuur onder de heldere sterrenhemel en hoorden in de verte hyena’s lachen en leeuwen brullen. Want jouw dag is misschien voorbij, maar die van hen begint pas.

[two_first]
Kenia Masai
[/two_first][two_second]
Kenia Masai vrouw
[/two_second]

3- Oh, dus zó leven de Masaï!

Tijdens een reis naar Kenia denk je misschien niet zo snel aan het verleggen van culturele grenzen, maar volgens ons mag een bezoek aan de Masaï niet ontbreken. De Masaï vormen het trotse herdersvolk van de Afrikaanse savanne. Dit is een van de weinige stammen die zich nog vasthouden aan de traditionele cultuur. Je kunt hier overnachten in een koepeltent in een ecokamp, in de buurt van het Masaïdorp. Uiteraard kun je kennismaken met dit vrolijke volk. De stamleden leren je maar al te graag hoe je zelf vuur maakt of een speer werpt. Een onvergetelijke ervaring.

4- Tropisch toetje

We dromen allemaal wel eens van een reis naar een ‘bounty’ strand met hagelwit zand, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. Iets ten zuiden van Mombasa vonden we zo’n plekje, ideaal om een rondreis door Kenia mee af te sluiten. Geniet van tropische cocktails aan de beachbar, lees een boek onder de een palmboom of staar eindeloos naar de vissersbootjes die voorbij tuffen.

Kenia strand

Tropische strand als toetje

Kenia tip:

als je Oost-Afrika optimaal wilt beleven raden we aan om je rondreis door Kenia te combineren met buurland Tanzania. Benieuwd hoe? Met de bouwstenen van Kenia- en Tanzania Online stel je zelf je eigen reis samen.

Reizen is jezelf verrijken en je grenzen opheffen. Weg van de dagelijkse sleur leer je anders naar de wereld kijken. Althans, zo reizen de reisspecialisten van Riksja Kenia, onderdeel van Riksja Travel, het liefst. Zij hebben zelf door Kenia en Tanzania gereisd en adviseren je graag vanuit hun eigen passie.

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Kenia!

Check hier voor meer informatie over reizen in Afrika!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden