park

Kanazawa highlights, stad van Samoerai, Japanse tuinen en traditioneel handwerk

Kanazawa, de aan de Japanse westkust gelegen stad, is één van de culturele hoogtepunten van het land van de rijzende zon. Aan Kanazawa highlights is in de stad geen gebrek, maar toch laten westerse toeristen de stad vaak links liggen. De stad kun je een kleine afspiegeling van het grote Japan noemen, want Kanazawa heeft haar bezoekers een keur aan typisch Japanse highlights te bieden.

Kanazawa Highlights op een rijtje

Het aan de Japanse Zee gelegen Kanazawa is een perfecte stad om enkele dagen in alle rust van het moois van Japan te genieten. De hoofdstad van prefectuur Ishikawa is bekend vanwege de prachtig aangelegde tuinen en het hoogwaardige, traditioneel vervaardigde handwerk. Kanazawa is de stad van de roemruchte samoerai, het indrukwekkende Kanazawa kasteel en historische buurten van krijgers en geisha’s. Kanazawa highlights zijn er genoeg, zoveel zelfs dat een meerdaags bezoek haast een must is om deze historische plek te leren kennen. We sommen er een paar voor je op:

Kanazawa highlights

Kenroku-en tuin

De Kenroku-en tuin is één van Japan’s drie belangrijkste tuinen. Het als park aangelegde tuinencomplex is voor veel toeristen dé reden om Kanazawa te bezoeken. Aanleg van de tuin begon begin zeventiende eeuw, en duurde tot halverwege de negentiende eeuw om het te voltooien in de vorm die we tegenwoordig kennen. De tuin voelt als een compact park, maar wel een waar je met gemak uren door kunt brengen. Alles wat je je bij een Japanse tuin kunt voorstellen kun je in de Kenroku-en tuin vinden. Prachtig gesnoeide struiken en bomen en kunstig aangelegde vijverpartijen en grindsecties. Alles wat je ziet is met Japanse precisie gemaakt en met grote zorg onderhouden. Ook al ben je niet van het tuinieren, de Kenroku-en tuin zal je zeker weten te bekoren.

garden

pagode

Kasteel van Kanazawa

Dit uit de zestiende eeuw stammende kasteel is één van Kanazawa’s grote blikvangers. Het imposante hoofdgebouw is in opdracht van de Maeda Klan gebouwd. Ondanks grote branden en verwoesting door oorlogen, heeft men het kasteel van Kanazawa steeds weer weten te restaureren. Tegenwoordig kunnen we als bezoekers gelukkig genieten van dit traditioneel gebouwd complex. Niet alleen van buiten is het kasteel indrukwekkend, maar ook het interieur mag er zijn. Het compleet uit hout vervaardigde skelet is overal zichtbaar en toont de kundigheid van de Japanse bouwmeesters. Rondom het kasteel zijn diverse bijgebouwen in de prachtig aangelegde tuin te bewonderen. Deze mag je zeker niet overslaan.

Kasteel

skeletbouw

Samoerai-huizen van Nagamachi

Nagamachi was in het verleden het Samoerai district, aan de voet van Kanazawa Castle gelegen. Deze buurt is midden in het centrum van Kanazawa gelegen, al moet je wel even zoeken waar de beroemde straatjes liggen. De straatjes en steegjes doen zeer authentiek aan en het voelt alsof je op een prachtige filmset rondloopt. Hoofd attracties van Nagamachi zijn het Nomura-ke samoerai huis, het Shinise Kinenkan museum en het Kaga Hanshi huis met de prachtig aangelegde tuin. Natuurlijk is er meer te zien, maar dat zal je tijdens een bezoek makkelijk zelf kunnen ontdekken. De buurt van de samoerai is compact en overzichtelijk en een absolute must see!

Nagamachi

samoerai

Oyama tempel

Vlakbij Kanazawa Castle vind je één van de grote Kanazawa highlights, de Oyama tempel. De bouw van deze prachtig gelegen tempel begon eind zestiende eeuw en behoort tot Kanazawa’s beroemdste bouwwerken. Beklim de imposante treden bij de hoofdingang en vang de eerste glimp van de shrine door de poorten van de later gebouwde machtige poort op. Binnen de poorten kun je de mooie tempel vinden, gelegen in een uiterst secuur aangelegde tuin. Het geheel is een lust voor het oog, waar zelfs de hoge flatgebouwen rondom het complex geen afbreuk aan kunnen doen. Ga je naar Kanazawa, dan mag de Oyama shrine niet op je bucketlist ontbreken.

Kanazawa tempel

Kanazawa city

Higashi Chaya District

Ten noorden van de Asano rivier kun je het beroemde Higashi Chaya district vinden. Dit deel van de stad is bekend vanwege de prachtige historische theehuizen en restaurants waar de fameuze geisha’s zang- en danskunsten opvoeren. Ondanks dat dit deel zeer toeristisch is, kun je er nog met gemak rustigere plekjes vinden. De grootste drukte concentreert zich op het centrale deel, maar de uitlopers en zijstraatjes kun je makkelijk fotograferen zonder toeristen. Het Higashi Chaya district is perfect om te ontdekken hoe het oude Japan er uit heeft gezien en biedt naast schoonheid tal van winkels en ateliers waar je ambachtelijk vervaardigde producten kunt kopen.

geisha

shopping

Souvenirs en markten

Wie Kanazawa zegt, zegt shoppen en traditioneel Japans handwerk. De stad is beroemd vanwege het prachtige ambachtelijk vervaardigd aardewerk, kunstig houtsnijwerk en de traditionele textielindustrie. Overal in de stad kun je je onderdompelen in high end souvenir- en handwerkshops. Wil je echte kwaliteit, dan zit je in Kanazawa gebeiteld. Naast traditioneel handwerk is de Omicho Market ook één van de bekende Kanazawa highlights. Deze overdekte markt is een kruising tussen een versmarkt en een foodhal, dus een perfecte plek voor toeristen en foodies om te bezoeken. Meer shoppen? Rondom het treinstation en overige delen in het centrum kun je ook diverse markten en winkelcentra vinden

Extra info voor een geslaagde Kanazawa citytrip

  • Wil je enkele dagen in Kanazawa verblijven, dan kunnen wij het Unizo Inn hotel aanbevelen. Dit zakenhotel ligt voor Japanse begrippen in een vriendelijke prijsklasse en heeft ruime kamers. Het hotel is zeer centraal gelegen, vlakbij de Omicho markt, en ligt op loopafstand van het station en andere bezienswaardigheden.

  • Ben jij fan van craft beer of zoek je gewoon een gezellig tentje voor een hapje en een drankje? Dan kunnen wij Higashiyama pub van Oriental Brewing aanraden. De tegenover de hoofdstraat van het geisha district gelegen pub, is een geweldig leuke plek voor een tussendoortje of een gezellige avond. De diverse zelf gebrouwen biertjes zijn van hoge kwaliteit, maar ook de middelgrote pizza’s, Franse frietjes en porties traditionele gyosa zijn echte aanraders!

  • Verblijf je in het centrum en wil je buiten de deur ontbijten? Dan kunnen we je café Merzbau, vlakbij de Oyama Tempel aanraden. Bij Merzbau serveren ze in Japanse retro stijl, tussen tweedehands lp’s en memorabelia, heerlijke ontbijtjes, maar ook voor lunch en een lekker tussendoortje ben je hier aan het juiste adres. Je kunt het vinden op het volgende adres: Ishikawa Kanazawa-Shi, 1-25, Oyamamachi, bijna aan de voet van de treden naar de Oyama shrine.

  • Kanazawa is het best per trein te bereiken. Het is comfortabel, snel en een stuk milieuvriendelijker dan vliegen. Wil jij ook graag Japan per trein gaan ontdekken? Zorg dan dat je voor vertrek de Japan Rail Pass koopt. Neem dan bijvoorbeeld een kijkje op de site van JRailpass, om vooraf voor de gewenste periode aan de treinpas te komen.

Kenroku-en

Conclusie citytrip en Kanazawa highlights

Of de reisgidsen en touroperators gelijk hebben met veel genoemde aanbevelingen om Kanazawa als tussendoortje te bezoeken? Absoluut niet! Deze stad is een meerdaags bezoek meer dan waard en zal elke reiziger met gemak enkele dagen kunnen bekoren. Kanazawa highlights zijn meer dan voldoende aanwezig, waarvan er enkele moeiteloos tot de grote trekpleisters van Japan mogen worden geteld. Ben je niet zo van de tuinen of traditioneel handwerk, bezoek Kanazawa dan vanwege de gezelligheid. Voor een grote stad voelt Kanazawa niet typisch Japans druk, maar heeft ze wel alles te bieden dat je als bezoeker van een Japanse stad verwacht!

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Japan!