Hiroshima citytrip

Hiroshima citytrip, enkele highlights van deze Japanse stad

Vaak staat een Hiroshima citytrip bij reizigers die Japan bezoeken niet op het programma. De stad is bij velen vooral bekend vanwege de atoombom-aanvallen tijdens de tweede wereldoorlog. Hiroshima is een stad met een zichtbaar heftig verleden, maar weet haar bezoekers ook met veel plezierige en culturele dingen te bekoren. De stad is perfect voor een afwisselende citytrip.

Maak een afwisselende Hiroshima citytrip

Deze in het zuidwesten van het Japanse hoofdeiland Honshū gelegen havenstad is perfect voor reizigers die zich even willen onttrekken aan de massale Japanse metropolen. Hiroshima is toeristisch, maar niet overlopen. De stad ademt voor Japanse verhoudingen een enorme rust uit. Japanse tradities gaan hier hand in hand met oorlogsmonumenten, en de prachtige omgeving sluit naadloos aan op het bruisende centrum. Een Hiroshima citytrip zal elke reiziger op prijs weten te stellen.

Vredespark Hiroshima

Uiteraard denken de meesten het eerst aan de atoombom die aan het einde van de tweede wereldoorlog op de stad werd gedropt. Na jaren van wederopbouw is het destijds compleet weggevaagde Hiroshima weer een volledige stad geworden. In het centrum van de stad ligt op een eiland het Vredespark met diverse gedenkplaatsen en monumenten. Aan de oostzijde van de rivier vind je het vredesmonument de Atomic Dome, het enige gebouw dat na het bombardement overeind is blijven staan. Hoe verschrikkelijk de aanblik en de vreselijke verhalen ook mogen zijn, het Vredespark en de omliggende monumenten mogen tijdens een bezoek aan Hiroshima niet ontbreken op je agenda.

Hiroshima citytrip

Atomic Dome

Kasteel van Hiroshima

Hiroshima herbergt een van de vele mooie kastelen die je kunt bezoeken in Japan. Hiroshima Castle is naast kasteel ook het historisch museum van de stad en biedt haar bezoekers een spectaculair uitzicht over Hiroshima en haar omgeving. Het kasteel is prachtig gelegen in een typisch Japans aangelegde tuin. Om het complex ligt een brede gracht, die ervoor zorgt dat je je even buiten de stad waant. Het in de zestiende eeuw gebouwde kasteel werd in 1945 geheel verwoest, maar is in de loop der tijd compleet in haar oude glorie herstelt. Wil je even aan de drukte van de stad ontsnappen, dan is een bezoek aan dit kasteel een echte aanrader!

kasteel

kasteelpoort

Gezellig centrum

Hiroshima heeft naast enkele bekende highlights ook een heel gezellig centrum. Het stadscentrum is ideaal voor een dagje shoppen. Of je gewoon wilt inkopen of op zoek bent naar een origineel souvenir, je zal hier zeker slagen. Ook ’s avonds bruist Hiroshima’s centrum enorm. Overal vind je teppanyaki restaurants, sushi bars en visrestaurants. Heb je even geen zin in Japans eten, dan bezoek een van de vele burger- en pub style restaurants. Karaoke-bars en roof-top-bars vind je overal, maar ook speciaal bier cafés kun je er vinden. Waar je ook naar op zoek bent, in het centrum van Hiroshima kom je zeker aan je trekken.

Golden Garden

Pub Hiroshima

Miyajima eiland

Net buiten de stad ligt het prachtige eiland Miyajima. Het eiland is vooral bekend vanwege de beroemde Torii poort, die prominent in de baai van het eiland staat te schitteren. Mayajima eiland heeft prachtige tempels en pagodes en weet elke natuurliefhebber te boeien. Natuurlijk is Miyajima ook bekend vanwege de vele loslopende sikaherten. De beesten zijn behoorlijk tam en zijn regelmatig brutaal genoeg om voedsel van de bezoekers te stelen. Let hier dus op, want voeren is gelukkig verboden! Het eiland is ook enorm populair onder Japanners, dus houd er rekening mee dat het er, vooral op nationale feestdagen, behoorlijk druk kan worden. Heb je een Japan Railpass, dan mag je hiermee gratis gebruik maken van het veer!

torii

Miyajima

Extra info Hiroshima citytrip

  • Het park rondom het kasteel in Hiroshima kun je gratis bezoeken, maar voor een bezoek aan Hiroshima Castle betaal je 370 Japanse Yen (2019) entree. Ga voor meer informatie naar de officiële website van Hiroshima Castle Rijo.

  • Plan je meerdere dagen in Hiroshima te verblijven, dan kunnen wij K’s House guesthouse aanbevelen. Dit guesthouse ligt precies tussen het treinstation en het centrum. Het K’s House heeft ruime privékamers en ligt op loopafstand van het station en andere bezienswaardigheden.

  • Lust jij wel een speciaal biertje of ben je fan van craft beer? In het centrum van Hiroshima kun je dan het best terecht bij biercafé en pub Golden Garden in het centrum. Wil je iets anders, dan bezoek je gewoon een van de vele gezellige tentjes in de stad. In Hiroshima vind je makkelijk een leuke plek voor een tussendoortje of een gezellige avond.

  • Net als alle andere steden in Japan is Hiroshima het best per trein te bereiken. Het is zeer comfortabel, snel, een stuk milieuvriendelijker dan vliegen, en de pas is ook geldig voor het veer naar Miyajima eiland. Wil jij ook graag Japan per trein gaan ontdekken? Zorg dan dat je voor vertrek de Japan Rail Pass koopt. Neem dan bijvoorbeeld een kijkje op de site van JRailpass, om vooraf voor de gewenste periode aan de treinpas te komen.

tram Japan

Hiroshima citytrip doen?

Uiteraard heeft Hiroshima een beladen geschiedenis en lijkt het een heftige plek om te bezoeken. Toch is het een stad waar je na een bezoek met veel plezier aan terug zal denken. Een bezoek aan de historische plekken en monumenten hoort bij een bezoek aan deze stad, maar daarbij hoort ook een veelvoud aan mooie en bijzondere plekken bij deze verrassend leuke stad. Laat je niet afschrikken door de historie, want de inwoners van de stad hebben van hun thuis een prachtige plek gemaakt. Hiroshima zal je met grote zekerheid weten te bekoren van a tot z!

Kijk hier voor meer Japan reisinspiratie!