hot spot

Hot spot: Deus Ex Machina Cafe Tokyo

Tijdens het reizen bezoeken we naast bijzondere landen en steden ook speciale plekken, die vaak één van de hoogtepunten van een trip zijn. Deus Ex Machina Cafe Tokyo is zo’n bijzondere plekje. Dit gezellige café met bijbehorende winkel van het fameuze merk in hartje Tokyo is zo’n hot spot die we tijdens onze reis door Japan niet hadden willen missen.

Relaxen bij Deus Ex Machina Cafe Tokyo

Verscholen in een van de smalle straatjes van Harajuku ligt het gezellige café op zo’n twintig minuten lopen vanaf Shibuya station. Wat ooit in het Australische Sydney begon als een reguliere workshop voor motorrijders is tegenwoordig een keten met diverse dependances, verspreid over de hele wereld. Deus Ex Machina is een merk dat symbool staat voor een complete lifestyle, iets wat bij deze Japanse versie waarschijnlijk nog het meest extreem tot uiting komt. In tegenstelling tot de flagship store in Sydney is er in Tokyo geen echte werkplaats te vinden, maar doet het meer dienst als bar en winkel voor een publiek dat bestaat uit hipsters tot en met echte motorrijders.

Deus Ex Machina Cafe

Burgers & beers

Als gepassioneerde motorrijder fan van de café-racer-stijl was een bezoek aan deze vestiging van de god van de machine een echte ‘must’. Voor het bezoek kon ik me geen echt beeld vormen van deze plek. Tijdens het bezoekt blijkt het, net als in Sydney, vooral een gezellige ontmoetingsplek te zijn. De relaxte sfeer en de voor Deus zo typische inrichting maken de plek tot een zeer relax geheel. Ook in Tokyo is Deus een mix van motoren, hippe kleding en lekkere fastfood. De sandwiches en hamburger worden geserveerd met heerlijke shoestring fries, die je kunt oppeuzelen onder het genot van een vers getapt biertje of een IPA uit de fles. Een echte werkplaats ontbreekt, maar de uitgestalde motoren en onderdelen geven je wel het gevoel dat je op bezoek bent bij een garage. Zoals overal in Japan de standaard is, ligt ook hier de merchandise er piekfijn bij. Alles in het Deus Ex Machina Cafe Tokyo is doordacht en sfeervol. Alles klopt en het ontbreekt aan niets.

Burgers

Rustgevende plek

Het open café- en restaurantgedeelte is ook geheel in vintage motorstijl uitgevoerd. De semi-industriële look en de ruimtelijke indeling maken het tot een aangename plek. Overal waar je kijkt zie je motor- en surfmemorabilia. Het interieur lijkt zelfs voor een groot deel uit de vijftiger en zestiger jaren te stammen. Tijdens ons bezoek aan de Japanse hoofdstad zijn we enkele malen op bezoek geweest bij Deus Ex Machina Cafe Tokyo. Na een dag door de imposante stad te hebben geslenterd is het een verrassend rustgevende plek in deze overvolle metropool. Ook bij deze vestiging is het de vriendelijke bediening die de plekt extra aangenaam maakt. Alles in de keuken wordt met grote zorg gemaakt en als klant krijgt je het gevoel alsof je er al jaren kind aan huis bent. Deus Ex Machina Cafe Tokyo is zo’n plek waar je graag nog een keer terug komt.

cafe racer

Ook voor niet-hipsters

Een bezoek aan Deus Ex Machina Cafe Tokyo is een echte must tijdens een bezoek aan de Japanse hoofdstad. Niet alleen voor liefhebbers van gestileerde motoren, maar ook van fans van de nét iets andere hot spots. Ben je op zoek naar een relaxte plek in deze stad, dan zit je hier goed. Wil je enkel een lekkere burger met een verfrissen biertje, dan zit je hier ook goed. Wil je alleen merchandise van het beroemde merk kopen, dan is dit ook het juiste adres. Ben je geen hipster, geen fan van het merk, of heb je niets met motorrijden? Bestel een lekker drankje en geniet van alles wat je rondom je kunt zien. Deus Ex Machina Cafe Tokyo is gewoon voor iedereen een zeer leuke plek!

Deus ex Machina Cafe foto’s

bar

deus

merchandise

Deus Ex Machina Cafe

Ga voor meer informatie naar de website van Deus Ex Machina!

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Japan!