Como citytrip, luisterrijke stad aan het water

Prachtig gesitueerd aan het Comomeer ligt de stad Como tegen de hellingen van de omringende bergen. Como is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, welke deel uitmaakt van de Italiaanse regio Lombardije. De stad is niet alleen vanwege de locatie, maar ook vanwege het prachtige centrum een Como citytrip meer dan waard.

Como citytrip, te voet door deze prachtige stad

Wij bezochten Como voor een dag, per auto rijdend vanaf ons vakantieadres in het Zwitserse Locarno. Zodra je bij Ponte Chiasso de grens passeert zie je de stad al aan je linkerzijde liggen. Naar het centrum maak je een behoorlijk afdaling, want de oude kern van de stad is onderaan de berghellingen gebouwd. Parkeren is vanwege de drukte niet makkelijk in het centrum, maar bij het op loopafstand gelegen voetbalstadion is meestal wel een vrije plek te vinden.

Prachtige oude villa’s

De ligging van de stad is prachtig. Het mooie centrum begint al aan de oever van het meer, van waar men ook de prachtige oude villa’s op de omliggende bergen kan zien liggen. Aan de westelijk zijde van het meer ligt het schitterend stedelijk museum, wat je vanaf het centrum te voet kunt bereiken via het prachtige stadspark (Giardini Pubblici).

Como Museo

Pleinen en steegjes

Het grotendeels tot voetgangersgebied verklaarde historisch stadscentrum is de grootste trekpleister van Como en ademt ondanks de drukte één en al geschiedenis uit. De prachtige Piaza del Duomo ligt perfect verweven in het gerasterde stratenplan van het oude centrum. De prachtig onderhouden kathedraal is vanaf elke hoek van het plein te bewonderen en lijkt je wel enkele honderden jaren terug in de tijd te voeren. De vele terrasjes op het plein maken het geheel af en een maaltijd of een ijsje nuttigen op zo’n lokatie is voor elke bezoeker een waar feest.

Cattedrale di Santa Maria Assunta Como

Como’s oever

Como is gelegen aan het gelijknamige meer aan de zuidzijde van de Alpen. Aan de waterzijde ligt de Piaza Cavour, wat door de talrijke cafe`s, restaurants en ijsbars en vele festiviteiten dé ontmoetingsplaats van Como is. Op deze piaza hebben we overigens ons lekkerste ijs ooit gegeten. Het is maar dat je het weet!

Como boulevard

Neem je tijd en ontdek te voet het centrum via de vele straten en steegjes. Omdat het centrum niet al te groot is, krijg je met een bezoek van één dag een ruim voldoende indruk van deze luisterrijke stad aan het water.

Ga voor meer informatie naar de officiële Como Turismo site.

Como Waterzijde

Como A Volta

Como citytrip overnachten

Wil jij ook naar het mooie Como? Kijk dan hier voor de beste aanbiedingen voor hotels in Como!

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Italië.