Interview met Yvon en Laura van Travelvibe

Reisbloggers Yvon en Laura van Travelvibe zijn gek op het ontdekken van de wereld. Yvon en Laura’s doel met Travelvibe is andere 30 plussers te inspireren en verrassen met treffende reistips, hotspots en travelmusthaves! Dat hun reisverhalen en tips ook handig voor jongere reizigers zijn, ontdekten we al snel op hun reisblog Travelvibe. Geïnteresseerd in hun reiservaringen en nieuwe plannen, hebben we Yvon en Laura een aantal vragen gesteld.

Yvon en Laura van Travelvibe

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Yvon: Ik ben Yvon Reitsma en ik kom uit Wageningen. Ik woon daar met mijn man en drie zonen. Naast bloggen voor Travelvibe werk ik als freelance communicatiespecialist.
Laura: Ik ben Laura van den Biggelaar en woon met man en dochter (7) in Wageningen. Ik ben co-founder van Travelvibe en ben ZZP-er voor opdrachten in tekstschrijven, communicatie en PR.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Yvon: De eerste reis die ik écht helemaal alleen maakte, was een vlucht van Londen naar Amsterdam. Ik studeerde daar een jaar aan de Kingston University en vloog alleen terug naar huis voor Kerst.
Laura: Écht individueel was ook een vlucht naar Londen voor een bezoek aan vriendin M. in Engeland. Maar ik heb me nog nooit zo vrij gevoeld als op mijn 22ste tijdens een zeiltrip langs de kust van Sardinië.

Laura Yvon

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Yvon: Ik ben een de actieve genieter. Ben ik eenmaal op een bestemming, dan wil ik er zoveel mogelijk uit halen Dat betekent dat de dorpjes, strandjes en hippe food hot spots écht verkend moeten worden. Alleen maar op het strand liggen, is niks voor mij. Ook geniet ik enorm van geweldige uitzichten, superlekker lokaal eten of pittige activiteiten zoals kanoën en flinke wandeltochten.
Laura: Het ligt een beetje aan de duur van de vakantie en de bestemming. Ben ik in een stad? Dan kan ik niet stilzitten en wil ik het liefst élke highlight bezoeken. Bij het strand kan ik me wel totaal overgeven aan de strandstoel en een fijne stapel tijdschriften.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Yvon: Als kind hield ik er al van om nieuwe dingen te ontdekken, me te verwonderen over andere landschappen, mooie plekken en de bijbehorende geschiedenis en cultuur. En dat is nooit meer over gegaan. Nu ik zelf kinderen heb, wil ik hen ook laten zien dat er meer is dan alleen hun eigen Wageningen. Ik geniet ervan als zij ook zien hoe mooi en bijzonder reizen is.
Laura: Als kind kreeg ik al te zien dat vakantie niet alleen het strand of zwembad is. We bezochten steden, musea en culturele hotspots. Toen soms irritant, maar nu ben ik er juist blij om. Ook mijn dochter mag er nu aan geloven en gaat regelmatig mee op een Europese citytrip met uiteraard wat culturele highlights…

Welke verre bestemming heb je het laatst bezocht?
Yvon: Mijn laatste verre vliegreis was naar San Francisco. Wát heb ik genoten van die stad, mijn fietstocht over de brug en de terrasjes in Sausalito. Vanuit dat artistieke dorpje heb je een geweldig uitzicht op de stad zelf. Daarna heb ik nog een bezoek gebracht aan Silicon Valley; het kloppende technologiehart van Amerika. Vooral mijn bezoek aan de Google campus zal ik niet snel vergeten.
Laura: Een verre reis is al even geleden, maar dat was Curaçao in 2011. Deels familiebezoek, deels om te relaxen. De Caribbean staan sowieso in het recentere lijstje verre bestemmingen. Eerder bezocht ik er Cuba en Jamaica.

blogger

Wat is jouw favoriete bestemming?
Yvon: De hele regio rond de Middellandse zee. De temperatuur, de cultuur en het eten maken het voor mij een perfecte regio om regelmatig naar terug te keren. Wel kiezen we elk jaar voor een andere bestemming in deze regio. Vorig jaar bezochten we Elba en dit jaar gaan we naar Corsica.
Laura: Sardinië staat bij ons gezin met stip op 1. De witte stranden en kraakheldere zee, een tikje ruige natuur en het Italiaanse leven zijn bij ons alledrie favoriet.

Welk land staat als volgende bestemming op je agenda?
Yvon & Laura: De volgende tripjes maken we samen voor Travelvibe.nl. We bezoeken Nantes voor een weekend en gaan binnenkort op wijnreis in Duitsland.

Waarom ben je met Travelvibe begonnen?
We werken beiden als freelance communicatie professionals. Dat betekent veel schrijven. Gelukkig vinden we dat prima, maar we wilden alle twee ook graag schrijven over onderwerpen waar we heel blij van worden en dat is voor ons reizen.

Waarin onderscheidt Travelvibe zich van andere reisblogs?
We hebben gekozen voor een hele duidelijke doelgroep. We richten ons écht op mensen boven de dertig die werk, een huis en een gezin combineren met een passie voor reizen. Ook in bestemmingen maken we een duidelijke keuze. We kiezen vooral voor bestemmingen in Nederland & Europa. Kortere trips zijn makkelijker te maken voor onze doelgroep.

Wat wil je graag bereiken met Travelvibe?
We willen mensen in onze leeftijdscategorie inspireren om toch te blijven reizen. Ook al is dat soms best lastig in de drukste tijd van je leven. De trips zijn nu misschien wat korter en de bestemmingen wat minder ver; maar ga er voor. Want je ‘Travelvibes’ zijn niet opeens op als je boven de dertig bent!

Travelvibe

Wat is jouw grootste reisdroom?
Yvon: Een lange reis maken met mijn gezin van meerdere maanden. Ik zou het liefst in Patagonië beginnen en uiteindelijk eindigen in New York of zo. Dat lijkt me een passende stad om zo’n geweldige reis af te sluiten!
Laura: De Cook Islands, Patagonië en Reunion Islands staan op de wishlist. Maar ik word ook heel blij als ik ein-de-lijk een keer in IJsland kom en… het Noorderlicht te zien krijg. Dat laatste is me tot nu toe namelijk niet echt gegund…

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Yvon: Het eiland Madeira. Zelden zulke spectaculaire natuur gezien! Die kliffen, de woeste zee en het overweldigende groen maakten diepe indruk. Combineer dat met heerlijk Portugees eten en hele vriendelijke mensen en je hebt écht een toptrip.
Laura: Waar je ook naartoe gaat… check Instagram-posts en accounts voor die bestemming. Juist daar vind je écht en oprecht leuke reisinspiratie.

Ben je net als Yvon en Laura van Travelvibe ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de reisverhalen en ervaringen van de dames van Travelvibe? Check dan snel hun leuke website Travelvibe.

  • Interview
  • Interview met Yvon en Laura van Travelvibe


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden