Interview met Yolan van NotGoingHome

Globetrotter, Youtuber en Instagrammer Yolan is sinds december 2015 voor een jaar op wereldreis en heeft inmiddels 9 landen bezocht. Yolan duikt met haaien, springt uit vliegtuigen en raast met quads over hoge zandduinen, wat met Yolan’s immer lopende camera de meest fantastische beelden oplevert. Buiten actief instagrammen en video’s op Youtube plaatsen doet Yolan ook aan bloggen op zijn website. Geïnteresseerd in Yolan’s reiservaringen en zijn nieuwe reisplannen, hebben we hem een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Yolan van NotGoingHome

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Yolan Post en ik run het Travel & Lifestyle blog ‘NotGoingHome’, waarmee ik ongeveer 8 maanden geleden ben begonnen. De laatste paar jaar woon ik in Amsterdam, maar ben opgegroeid in Zaandam. Nu woon ik om elke drie dagen ergens anders, ik ben namelijk in december 2015 vetrokken uit Nederland. Nu reis ik één jaar lang de wereld over te reizen voor mijn blog! Ik zwaaide mijn vrienden en vriendin uit op Schiphol, om vervolgens alleen nog te vergezeld te worden van mijn action cam en drone om al mijn avonturen vast te leggen.

duiken

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
De eerste reis die ik deed (zonder ouders) was naar het ‘pareltje’ Lloret de Mar in Spanje, waar ik met mijn vrienden aankwam na een 28-urige busreis from hell… Maar of ik in Lloret geïnspireerd ben geraakt om te gaan bloggen over verre reizen durf ik nog steeds niet te zeggen haha. Mijn eerste echte individuele reis was naar de Dominicaanse Republiek in het Caribisch gebied, daar vertel ik je liever over!

De eerste keer alleen reizen was voor mij een bijzondere ervaring: voor het eerst in een land dat je nieuw voor je is, waar je de taal niet spreekt en geen enkele bekende rondloopt waarmee je kan kletsen. Hoewel ik de eerste paar dagen echt moest wennen, voelde ik me na een paar dagen helemaal thuis. De meiden in de clubs leerde me ‘bachata’ dans en de lokale restaurants vertelde me alles over hoe ze het eten klaar maakten. Na 10 dagen alleen maar prachtige stranden, bounty eilanden en oude koloniale steden te hebben gezien wilde ik niets liever dan nog meer avonturen beleven in verre landen.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Eigenlijk ben ik een hele gemakkelijke reiziger: ik vind het geen probleem om heel primitief in een tent te slapen, zonder internet, elektriciteit en stromend water. Maar kan ook echt genieten van een boutique hotel waar alles klopt. Het enige waar ik echt moeite mee heb is slapen in een hostel, waar de highlight van elke dag de ‘pubcrawl’ is. Verder kan ik niet zo goed stilzitten, dus vind het heerlijk als er fysieke activiteiten te doen zijn en je vele kan ontdekken.

bungee

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Avontuur! Het is gewoon zo een heerlijk gevoel om op te staan en niet te weten wat je die dag gaat zien, wat je gaat meemaken of wie je zal ontmoeten. Nieuwe indrukken, nieuwe mensen en altijd de rush die je voelt als je een moment hebt dat je beseft hoe vet het is wat je allemaal meemaakt.

Welke landen heb je het afgelopen half jaar bezocht?
Het afgelopen half jaar heb ik echt bizar veel landen bezocht ik ben begonnen in Zuid-Afrika en ben daarna door de volgende landen gereisd: Namibië, Botswana, Zimbabwe, Malediven, India, Indonesië, Thailand, Vietnam. Momenteel ben ik in Shanghai, China en ga over een paar dagen door naar Japan!

Op welke manier heb je deze landen in beeld gebracht?
Ik probeer van elk land een reeks toffe foto’s te maken, welke ik dan op mijn Instagram account kan zetten. Daarnaast maak ik veel video opnames, voor mijn gloednieuwe YouTube kanaal en website. Ik probeer altijd iets te laten zien waarbij iemand kan wegdromen, waarbij ze het gevoel hebben dat ze er zelf bij zijn. Om die reden sta ik ook zelf niet zoveel op de foto’s en video’s die ik maak. Ik vind het namelijk veel leuker om iedereen het gevoel te geven dat ze door mijn ogen naar de wereld kunnen kijken. Dat ze voor een paar seconden of een paar minuten niet naar hun smartphone scherm zitten te kijken, maar dat ze op vakantie zijn.

Parachute

Hoe is het idee voor NotGoingHome tot stand gekomen?
Dat durf ik je bijna niet te vertellen… Ik stond namelijk onder de douche toen het voor de zoveelste keer door mijn hoofd speelde om een Instagram account te beginnen over reizen. Toen besloot ik dat ik er maar is werk van moest maken, om te kijken waar het zou eindigen. Ik heb de douche uitgezet, handdoek omgeslagen en mijn telefoon en laptop gepakt om overal een profiel aan te maken. Nog geen uur later stond de eerste post online over een toffe AIRBNB, om waarna ik om de paar dagen een post plaatste over een mooie accommodatie. Vervolgens begon ik dat uit te breiden met eigen foto’s en video’s op Instagram. En nu probeer ik stukje bij beetje alles verder op te bouwen.

Welke apparatuur gebruik je voor je beeldmateriaal?
Voor de foto’s die ik maak gebruik ik eigenlijk voornamelijk mijn iPhone, grappig genoeg kan je daar bijna alles goed mee vastleggen. Wanneer ik beelden wil schieten vanuit de lucht of onderwater gebruik ik mijn GoPro Hero 4 Black. Daarnaast is mijn vaste reismaatje een drone, de ‘Solo Drone’ van 3D Robotics.

Hoe let je op eventuele regels mbt drones in de betreffende landen?
Haha dat is een goede vraag, ik lees me altijd goed in wat de lokale wet- en regelgeving is voor het vliegen van drones. Dat komt omdat vrienden van mijn nichtje een half jaar vastgezeten in een gevangenis in Afrika. Ze werden ze ‘verdacht’ van spionage na het vliegen van hun drone over een overheidsgebouw, voordat hun zaak bij de rechter voorkwam was het een half jaar later.

Na dit verhaal en het feit dat ik te veel ‘Locked up abroad’ afleveringen heb gezien, check ik altijd of ik mag vliegen of niet. Als ik vervolgens op een plek ben aangekomen waar ik graag wil vliegen, check ik ook altijd even de lokale overheid. Pas dan maak ik de afweging of ik wel of niet ga vliegen.

snorkelen

Welk land staat bovenaan je bucketlist om in beeld vast te leggen?
Cuba! Omdat ik hoop dat alles nog authentiek is, mega kleurrijk en super lekker weer natuurlijk.

Welk land ga je als volgende bestemming bezoeken?
Over een paar dagen ga ik richting Japan! Het idee is om in ieder geval Tokyo en Kyoto te bezoeken, en wil eigenlijk nog Hiroshima en Nagasaki zien.

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Ik heb er denk wel een miljoen die ik graag met jullie wil delen, maar die zien jullie de komende maanden vanzelf voorbij komen. Maar één ding die ik echt iedereen zou kunnen aanraden is om al die plannen die je ooit hebt gemaakt te realiseren. Heb je altijd gedroomd om naar Australië te gaan? Doe het! Wilde je eigenlijk altijd een wereldreis maken? Go for it. Je gaat er sowieso geen spijt van hebben en hoe eng het ook is om alles achter te laten, het is niet voor eeuwig. Als je thuis komt zijn je vrienden er nog, maar heb jij de mooie herinneringen die je voor de rest van je leven bij blijven.

Ben je net als globetrotter Yolan van NotGoingHome ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Yolan en zijn gave reizen en roadtrips naar zijn reisblog. Ga voor yolan’s foto’s en filmpjes naar zijn Instagram- of Youtube-account.

Check ook deze gave video van Yolan in Zuid-Afrika!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden