Je hebt reisfanaten die na hun studie een sabbatical jaar nemen om hun reisdromen te vervullen. Het Amerikaanse stel Stacie en Erik zijn zulke reizigers, die na hun medische studies 6 maanden op wereldreis gingen en tussendoor vrijwilligerswerk deden. Geïnteresseerd in hun reiservaringen hebben we wereldreizigers Stacie en Erik een aantal vragen gesteld.

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Wij zijn Stacie en Erik. Toen we net de dertig gepasseerd waren, verkochten we ons huis in Maryland, hebben we onze complete inboedel laten opslaan, en zijn we 6 maanden op wereldreis gegaan. Veel mensen in onze omgeving vonden dat we hiermee een groot risico namen. Erik zat tussen zijn medische opleiding en promotie, en verschoof zijn promotie een jaar om te reizen. We waren inmiddels enkele jaren getrouwd en hadden nog geen kinderen. We wisten dat dit waarschijnlijk onze enige kans in ons leven was om een dergelijke reis te ondernemen. Omdat Stacie een goede baan had, konden we enkele jaren goed sparen voor de reis. Na de reis hebben we ons leven weer opgepakt en zijn weer gaan werken, is Erik gepromoveerd en hebben we in de daarop volgende jaren onze twee kinderen gekregen. Tegenwoordig wonen we ten noorden van New York.

Wanneer zijn jullie gestart met reizen?

Na high school (Stacie) en tijdens studie (Erik).

Wat was jullie eerste echte backpack bestemming?

Europa (Erik), Nepal (Stacie).

Hoe en met wie reizen jullie?

Wij reizen altijd samen. Onze manier is met vliegtuig, trein, bus, double decker bus, taxi, rickshaw, Land Rover, motor, tuk tuk, ezel, rikki, boot.

Wat is jullie favoriete transportmiddel tijdens het reizen?

Per boot.

Welk land was jullie grootste teleurstelling?

Alle landen die we hebben bezocht hadden fantastische kanten, maar soms viel er wel eens iets tegen. Argentinië was bijvoorbeeld een geweldig land, maar een tegevaller was dat er in alle restaurants gerookt werd. Cusco en de Inca Trail in Peru was echt te gek, maar de rest van het land was toeristisch pover en niet te vergelijken met de spectaculaire Inca Trail.

[one_half]stacie erik inca trail

Tijdens de Inca Trail
[/one_half][one_half_last]stacie erik alaska
Samen in Alaska
[/one_half_last]

Wat is jullie favoriete bestemming?

Favoriet is Canada. Canada heeft een overweldigende natuur, vriendelijke inwoners en het gehele jaar veel sportieve en avontuurlijk mogelijkheden. Zuidoost-Azië vanwege de culturele diversiteit, vriendelijke mensen, en het is natuurlijk goedkoop!

Wat is jullie favoriete stad?

Hanoi, Vietnam.

Verander je als persoon door te reizen?

Ja, zeer zeker.

Wat was jullie grappigste en/of vreemdste reiservaring?

Erik die een oogbal heeft gegeten in Vietnam, of Erik die met een Impalakeutel verspuugcompetitie heeft meegedaan. De Lonely Planet raadplegen voor de opties met cruises in Halong Bay in Vietnam, om er vervolgens achter te komen dat 80% van de boekingskantoortjes dezelfde naam hebben..

Hotel of guesthouse?

Sunrise Guest House in Pretoria.

Wat zijn jullie favoriete reisboeken of websites?

Deze site natuurlijk!

Wat is jullie volgende bestemming?

Wellicht Europa, maar wel met de kinderen.

Hebben jullie een reis gerelateerde wens voor de nabije toekomst?

Reizen met onze kinderen en met hun zoveel mogelijk plekken te bezoeken die we al eens bezocht hebben.

Hebben jullie nog een tip voor toekomstige reizigers?

Denk er niet te lang over na en ga gewoon op reis! Reis met gezond verstand en geniet van al het moois.

Ben je ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.