Interview met Veerle van Local Hero Travel

Globetrotter Veerle is gek op reizen en begon op vroege leeftijd met het ontdekken van de wereld. Veerle reist niet alleen voor haar plezier, maar heeft van haar grote hobby ook haar beroep kunnen maken bij reisorganisatie Local Hero Travel. Sinds kort is ze gestart met bloggen op Traveljunks en deelt ze haar vele ervaringen en handige reistips met onze lezers. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe reisplannen, hebben we Veerle een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Local Hero Veerle

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Hoi, ik ben Veerle en ik woon in Hengelo. Ik kom uit Utrecht, maar voor de liefde naar het oosten verhuisd en ik heb het hier goed naar mijn zin! Mijn levensmotto is: “life is like a bull, you have to grab it by the horns and ride it”. Dit zei een oud vrouwtje tijdens mijn eerste solo reis tegen mij en ik vind hem nog steeds even goed als toen.

Belize

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Toen ik 18 was ging ik een jaar backpacken door Australië en Nieuw-Zeeland. Ik wist toen nog niet wat ik wilde studeren en reizen was daarom een goede keuze. Toen ik terugkwam wist ik eindelijk wat ik ging doen: toerisme studeren en daardoor te blijven reizen!

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik ben inmiddels een “flashpacker”, want ik boek het liefste alleen een ticket en misschien het eerste hotel. Maar ik verblijf niet meer in hostels en in stapelbedden. Ik kies inmiddels voor een fijn hotel, tweepersoonskamer met badkamer. Gelukkig heb ik ook meer budget om uit te geven, dan toen ik low-budget backpacker was!

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Vrijheid en leven in het nu. Tijdens het reizen voel ik mij vrij en een avonturier. Omdat ik vaak per dag beslis wat ik wil doen, leef ik echt in het nu. Maar ik besef tijdens het reizen ook weer hoe goed ik het thuis heb. Wat een geluk dat ik in Nederland ben geboren met alle kansen. De persoonlijke ontmoetingen met de lokale bevolking vind ik het meest bijzonder aan het reizen. Ik heb altijd al interesse gehad in andere culturen. Het “andere” is juist zo leuk! Sinds er Facebook is heb ik heel veel internationale vrienden waarmee ik nog steeds contact heb. Echt gaaf!

Amritsar

Welke verre bestemming heb je het laatst bezocht?
India, dat was de derde keer! Ik ben wel een beetje verliefd geworden op dat land, de mensen en het heerlijke eten. Drie keer totaal verschillende dingen gezien. De eerste keer het groene zuiden met jungle, theevelden en strand. De tweede keer Goa met strand en yoga, dus heerlijk ontspannen. En de laatste keer was de gouden driehoek met Delhi, Jaipur, Agra en Varanasi. Maar ook naar het noorden: Amritsar en McLeod Ganj. De volgende reis wil ik nog noordelijker gaan en nog een keer naar het oosten. Echt genoeg te ontdekken daar!

Wat is de link tussen jouw beroep en reizen?
Ik werk voor Local Hero Travel, waar ik de Office Manager ben. Wij verkopen individuele rondreizen op maat. Ik heb dagelijks contact met mijn collega’s verspreid over de hele wereld. Zij verkopen onze reizen, maar ik geef hun verkoop training. Zelf heb ik namelijk jaren gewerkt als reisspecialist bij verschillende reisbureaus. Mijn reiservaring komt van pas bij de product ontwikkeling, zo stel ik nieuwe reizen samen en ontwikkel ik nieuwe bestemmingen. In de marketing kan ik mijn reisverhalen gebruiken, zoals je op mijn Traveljunk pagina gaat lezen.

Local Hero

Waarin onderscheidt Local Hero Travel zich van andere reisorganisaties?
Net als jij geloven we niet meer in een reisbureau of touroperator. Want wat moet je met brochures vol foto’s van blauwe zwembaden? Bovendien wil je toch geen voorgekauwde route met highlights. Wij bieden je een alternatief: informatie van iemand die wéét waar ie over praat. Geen tussenpersoon, wel iemand die up-to-date info heeft. Die je reis een lokaal tintje geeft, die je de verborgen plekjes wijst. Wij noemen ze onze “Local Hero’s” en het zijn onze vrienden. Omdat we jarenlang de wereld hebben rondgereisd, kennen we een heel netwerk van mensen die on the spot zijn en gewend zijn aan kleinschalig en verantwoord reizen. We delen dit netwerk met je. En zij delen hun leukste ervaringen weer met jou: de onverwachte dingen die gebeuren, de mooiste plekjes, hun grappigste ontmoetingen.

Hoe anders leer je op jullie manier van reizen een land kennen?
Wij willen je graag het land écht leren kennen en zorgen dus voor de lokale ontmoetingen. Het begint al meteen bij je eerste aanvraag, want je krijg direct contact met de Local Hero van jouw gekozen bestemming. Misschien had je zijn of haar introductiefilmpje al gezien op de website, dus weet je meteen met wie je aan het mailen bent. Tijdens het reizen zorgen we ervoor dat je niets mist van de highlights (want die wil je niet missen) maar ook van de geheime plekjes die alleen de locals weten.

USA

Met welke landen zou je graag jullie aanbod willen uitbreiden?
We zijn op dit moment heel druk met uitbreiden, zo zijn we het afgelopen half jaar van 8 naar 16 bestemmingen gegaan. We hebben ook nog veel plannen, zo staan Colombia, IJsland en Maleisië op de planning. Maar ook bijvoorbeeld Alaska, hoe leuk is dat? Eigenlijk kunnen we elk land aanbieden, dus we zijn nog lang niet klaar.

Welke bestemming uit jullie aanbod is jouw persoonlijke favoriet?
Ohhh ik kan echt niet kiezen, dat is moeilijk! Myanmar staat bovenaan mijn “to-do-lijst”. Maar Indonesië, waar ik al een paar keer ben geweest, blijft geweldig! Vorige maand heb ik Argentinië en Chili toegevoegd op de website en toen ik die teksten en foto’s las, werd ik ook helemaal enthousiast. Door mijn werk wil ik gewoon blijven reizen.

Wat wordt jouw volgende reisbestemming?
Ik heb al een weekendje Berlijn gepland, omdat we met Local Hero Travel daar een beurs (ITB) hebben in maart en ik met mijn vriend er een weekendje achteraan plak. Ook heb ik plannen om in het voorjaar naar onze Local Hero “Brahim” in Marokko te gaan, dus daar combineer ik ook graag een korte vakantie mee. En een verre reis zal pas weer in het najaar komen… Azië, Zuid-Amerika, of juist Afrika?

Bali

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Houd de tijdverschillen in de gaten, zelf ben ik hier heel slecht in. Zo heb ik in Amerika een halve dag een uur later geleefd dan dat het eigenlijk was, want in die staat was het een uur vroeger. Vandaar dat er zo weinig mensen bij het ontbijt zaten. Maar zo ben ik ook na mijn reis door Australië en Nieuw Zeeland “een dag te vroeg” thuis gekomen. Ik had halverwege de route van mijn terugvlucht aangepast. Ik had er verder niet lang over nagedacht en dacht dat ik nog steeds op maandag thuis zou komen. Maar ik kwam dus al op zondag thuis. Een raar ontvangst na een jaar reizen; er stond niemand! Nog steeds een mooie anekdote op verjaardagen 😉

Ben je net als Veerle van Local Hero Travel ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga hier naar alle reisverhalen van Veerle op Traveljunks, of ga naar de website van reisorganisatie Local Hero Travel.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden