Interview met Travelling Tramps Hanno en Rhodé

Roadtrippers Hanno & Rhodé van Travelling Tramps maken momenteel de trip van hun leven. In hun omgebouwde 4×4 zijn ze voor onbepaalde tijd op reis, zonder vooraf bepaalde route. Onderweg knappen ze regelmatig klusjes op voor kost en inwoning, maar slapen ze ook geregeld in de vrije natuur. Geïnteresseerd in hun reiservaringen en het grote roadtrip-avontuur, hebben we roadtrippers Hanno & Rhodé van Travlling Tramps een aantal vragen gesteld.

Travelling Tramps Hanno & Rhodé

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?
Wij zijn Hanno & Rhodé, beide 22 jaar jong en we komen uit Zeeland (Middelburg) In maart hebben we ons huis en onze banen opgezegd om de voor ons nog grotendeels onontdekte wereld te gaan ontdekken. Deze reis leggen we af in onze stoere Nissan Terrano. Ons doel is om meer vrienden te maken dan kilometers ????

Travelling Tramps

Waar ging jullie eerste reis samen naartoe?
Onze eerste reis was naar Kroatië. Daar gingen we backpacken. We vlogen eerst naar Rome om wat Romeinse cultuur te snuiven en vervolgden daarna onze reis naar de eilanden van Zuid-Dalmatië. Een prachtig land waar onze plannen werden gemaakt voor een langere reis.

Als wat voor type reiziger zien jullie jezelf?
Hanno: Ik zie mezelf vooral als een ontdekker, onbekende plekken opzoeken waar geen toeristen komen. De bestemming is voor mij niet het belangrijkste, de reis er naar toe vind ik vaak veel leuker.
Rhodé: Ik zie mezelf als een reiziger die veel uitdaging niet uit de weg gaat en die steeds haar reislust achterna gaat. En dan net even op een andere manier dan normaal.

Bergen

Wat betekend reizen voor jullie persoonlijk?
Rhodé lachend: Ik heb wel eens gekscherend tegen Hanno gezegd dat hij evenveel voor mij betekend als het reizen. Het ontmoeten van mensen, nieuwe culturen, het primitieve leven en het steeds onderweg zijn. Ik hou ervan!
Hanno: Reizen is voor mij de manier geweest om uit het drukke ‘Nederlandse’ leven te stappen. De vrijheid en ruimte die je tijdens het reizen met de auto ervaart is geweldig.

Waarom zijn jullie met deze roadtrip begonnen?
Meerdere redenen. De eerste reden is dat we iets van de wereld willen zien, en niet aan een bepaalde tijd vast zitten om dit te doen. Ook wilden we ontdekken hoe het is om met minimale bezittingen en geld te leven. En erachter te komen wie we zijn en wat we willen doen.

Roadtrip

Welke voorbereidingen hebben jullie allemaal getroffen?
Eerst hebben we ons groen gelezen en allemaal informatie opgezocht over verschillende landen en culturen. Eerst hebben we ons verdiept in het reizen naar Zuid-Afrika vanuit Nederland. Routes uitgestippeld en uiteindelijk alles weer overhoop gegooid toen we erachter kwamen dat Europa zelf ook al prachtig is. Dus waarom niet gewoon in Europa beginnen? We hebben een auto gekocht, spullen aangeschaft en besloten om naar het zuiden te rijden en verder alles open te laten.

Kunnen jullie wat over jullie uitrusting vertellen?
We hebben een Nissan Terrano gekocht, motorisch hebben we hier niets aan gedaan. Vanbinnen hebben we de auto wel helemaal verbouwd. De stoelen eruit gehaald, een lade voor de spullen gemaakt. Om daarboven op een bed te maken. Ook hebben we zelf een dakkist gemaakt voor wat grotere spullen en gereedschap. Daarnaast staan 2 jerrycans voor benzine. Omdat we niet veel ruimte hebben, hebben we veel lichtgewicht spullen gekocht. Onder andere een waterfilter, zonnepaneel met accu, 2 jerrycans voor water, een kooktoestel op benzine en schapenvellen om op te slapen. We hebben geen koelkast, internet of stroom dus af en toe moeten we naar een camping om alles op te laden.

reisauto

Hoe hebben jullie de route en de duur van de reis bepaald?
We hadden wel 10 routes gemaakt maar hebben die allemaal niet gebruikt omdat we erachter kwamen dat het meer vrijheid geeft om ter plekke te zien waar we naar toe gaan. In Frankrijk hebben we alleen regen gehad, dus was het makkelijk om daar snel door te rijden richting beter weer. We proberen zolang mogelijk te reizen, we hebben geen tijd eraan verbonden.

Op welke manier financieren jullie deze reis?
Voordat we op reis gingen hebben we ons ingeschreven via Workaway. Via deze organisatie werk je 4 tot 5 uur per dag bij lokale mensen in ruil voor eten en een bed. Op die manier houden we het langer uit met ons spaargeld. En het is ook nog eens hartstikke leuk om op deze manier onderdeel te zijn van een cultuur. In Spanje en Portugal hebben we dit gedaan en het beviel ons goed.

travel

Welk land was tot nu toe het meest verrassende?
Nu zijn we in Marokko, en dat is wel het meest verassende land tot nu toe. Het noorden van Marokko is heel groen en lijkt op Duitsland, Portugal en Oostenrijk door elkaar. Met een heerlijk klimaat en vriendelijke mensen. Het zuiden is zoals je Marokko voorstelt. Woestijnen, opgedroogde rivieren, eindeloze vlaktes, nomaden en hitte. Hanno: al vond ik Andorra ook echt verassend mooi, met besneeuwde bergen en goedkope brandstof ;p

Op welk nog te bezoeken land verheugen jullie je het meest?
Rhodé: Ik kijk ontzettend uit naar de ‘Stannetjes’ Kazachstan, Oezbekistan en Kirgistan. En Iran staat ook hoog op mijn lijstje.
Hanno: In dat verschillen we nogal, want mij trekt Albanië, Kosovo en Georgië meer.
We hebben dus genoeg te bezoeken, wat wel overeenkomt is dat we liever naar de wat onbekendere landen gaan.

Kamelen

Hebben jullie nog een tip m.b.t. roadtrippen in Europa voor ons?
Reis rustig aan, ook al heb je maar 2 of 3 weken. Het is veel leuker om 1 land goed te leren kennen dan dat je alleen hoofdsteden van meerdere landen bezoekt. Ga eens naar Noord-Spanje, bijvoorbeeld Picos de Europa, Bardenas Reales en de ruige kusten van Galicia zijn echt de moeite waard. Mocht je nog meer mooie plekken in Europa willen zien neem dan een kijkje op onze Travelling Tramps Facebook-pagina. Daar vind je onze vlogs en foto’s.

Ben je net als deze roadtrippers van Travelling Tramps ook een fervent reiziger, avonturier, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Travelling Tramps Hanno & Rhodé naar hun Facebook-pagina.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden