Interview met Traveljunk Denise

Traveljunk Denise heeft haar hart verloren aan het mooie Australië, het land waar ze een jaar lang heeft mogen ontdekken. Denise was vroeger niet de typische Backpacker, maar ondertussen heeft ze haar koffer aan de wilgen gehangen en reist ze met haar backpack naar de meest verre oorden. Denise heeft reisplannen te over en blogt sinds op onze website over haar avonturen. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we onze nieuwe Traveljunk Denise een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Traveljunk Denise

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hi ik ben Denise, 25 jaar en ik kom uit Soest. Ik heb op mijn reizen een blog bij gehouden maar dat is niet genoeg! Lezers ervaren mijn blog als boordevol humor en lef. Daarom heb ik besloten om een reis website te beginnen genaamd ‘’happypassport.nl’’ Er moet nog veel aan gebeuren maar binnenkort komt de website online.

Waar ging je eerst individuele reis naar toe?

Mijn eerste reis in me eentje ging naar Australië, het plan was om 6 maanden te blijven maar omdat ik zo verliefd op het land ben geworden ben ik in totaal een jaar geweest. Australië heeft zoveel moois te bieden. Van de Outback tot hagelwitte stranden, het drukke en chaotische leven in Sydney tot metropool Perth.

Als wat voor ‘’type’’ reiziger zie jij jezelf?

Ik was meer het type ‘’Ik neem zoveel mogelijk mee‘’. Een koffer vol met kleren en 6 paar schoenen. Het liefst nam ik mijn hele garderobe mee. Ik ben altijd wel een persoon dat iets moet doen. Zoals een locale markt bezoeken of excursies, maar ik wilde meer ontdekken ik kreeg enorme reishonger dat ik besloot mijn koffer in te ruilen voor een backpack en zie ik mezelf nu als een go with the flow traveler. Ik ben heel erg aangestoken met het reisvirus, ik geniet van het backen en de vrijheid die je krijgt, niks boeken van te voren en het slapen in hostels. Sommige kunnen het niet geloven en typeren ‘’hostels’’ als vies. Uiteraard zijn er minder schone hostels, ik heb ook in hostels geslapen waar de ratten liepen en schimmel op de muur zat, het is gewoon basic. Maar door de gezelligheid in hostels vind je het allemaal niet erg. Iedereen reist budget, en niemand kijkt meer onder het matras of op wat voor kussen je slaapt. Het is gewoon de kick dat je van te voren niet weet wat je eet, wat je gaat doen, waar je slaapt, hoe je van plek A naar B komt en of het een beetje hygiënisch is. Ik kan van beide genieten maar het liefs pak ik mijn backpack en ga ik naar een ver land gemixt met slapen in hostels tot een overnachting in een hut aan het strand of een infinity zwembad op het dak van een hotel.

Traveljunks kangaroo

De pluizige Kangoeroes voeren

Wat betekend reizen voor jou persoonlijk?

Het leren kennen van andere culturen, nieuwe mensen leren kennen, iedereen is open minded en zijn aan het genieten van hun reis. Maar wat een vrijheid geeft het reizen, ik krijg gelijk het liedje in me hoofd van ‘’Always look on the bright side of life’’ je krijgt er zoveel voor terug, denk aan zelfstandigheid, andere kijk op mensen, grenzen verleggen, je eigen plan trekken en nergens aan vast zitten. Heb je even geen zin om er op uit te gaan dan blijf je lekker in je hostel of bij het zwembad. Is het nog mega gezellig dan blijf je een paar dagen langer. Je hoeft je nergens druk om te maken behalve om je waardevolle bezittingen 😉 Maar vooral het terug komen met nog veel meer bagage (ik bedoel dan niet kleding en andere aankopen die je daar hebt gedaan) maar de ervaringen die je hebt opgedaan, die zullen zeker niet vervagen!

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

Australië en dan voornamelijk de Outback Alice Springs, het stadje ligt midden in Australië en wordt ook wel Red Centre genoemd. Ayers rock is één van de bezienswaardigheden, een grote steen en het duurt ongeveer 3 uur om er om heen te lopen. Maar zeker de moeite waard! Maar natuurlijk het oude volk wat daar nog leeft, genaamd de Aboriginals! Ze lopen op blote voeten, zeker niet vies van alcohol, ongekamde vieze haren en vallen erg op door hun geschreeuw waar je bijna niet boven uit kan komen. Maar ’s avonds bij zonsondergang verandert de rots in allerlei kleuren, echt heel gaaf om daar te zitten aan een Australische barbecue met uitzicht over Ayers Rock. Genieten en nooit meer naar huis willen zijn de gedachtes die door je hoofd gaan.

Wat is jouw favoriete stad?

Sydney is wel mijn favoriet, een stad waar je direct thuis bij voelt. Sydney heeft zoveel te bieden van het drukke stads leven tot blue Mountains, maar ook opera house – Harbour bridge en Bondi beach. Ik weet niet wat het leukste vindt want er is zoveel te doen en te zien.
En ben je met New Year in Sydney dan is dit natuurlijk de beste plek om het nieuwe jaar in te luiden met gigantische vuurwerkshows.

Traveljunks Pinacles

Bij de Australie Pinacle’s

Wat kun je absoluut niet missen op je reis?

Een fotocamera is toch wel belangrijk om al je leuke, mooie momenten vast te leggen, een oplaadstick is ook geen overbodige luxe. Ik heb het gehad dat ik een paar dagen in de jungle zat en geen stroom. Daar zit je dan met een camera en telefoon die leeg zijn, HELP!
Lonely planet boek vond ik ook wel erg handig, voor enkele tips en bezienswaardigheden. Maar vergeet vooral niet om de wisselkoers app te downloaden, erg handig als je ergens bent waar je snel moet omrekenen van buitenlands geld naar euro. Ja daar vergis je soms in,en denk je helemaal niet bij na hoeveel het nou omgerekend is naar de euro, kan je veel geld besparen. Maar wat ook niet kan ontbreken is een waterdichte telefoonzak, ik heb vaak gehad dat ik in een stortbui terecht kwam en zeiknat was van top tot teen en mijn mobiel bijna het laatste licht straaltje zag, gelukkig was het goed afgelopen.

Welk land of gebied staat bovenaan op je bucketlist?

Er zijn heel veel mooie plekken in de wereld, maar bovenaan mijn lijstje staat Vietnam, Maleisië, Indonesië en dan voornamelijk Bali maar Brazilië lijkt mij ook super tof. Nog een hele bucketlist te gaan en elke keer hoor je via via wel weer een plek die je echt gezien moet hebben.

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?

In 3 weken wil ik zoveel mogelijk zien, als ik op vakantie ga wil ik wel actief zijn. Natuurlijk vind ik het heerlijk om aan het strand te liggen met een cocktail in me hand maar er moet ook wel actie tussen zitten. Ik zou niet iedere dag op een strand bedje kunnen liggen, misschien zou ik een aantal jaar geleden er anders over praten. Maar voor nu is mijn ideale reis actie en op avontuur uit gaan, en daarna heerlijk uitrusten aan het strand.

Traveljunks outback

De oneindige wegen in de Outback

Heb je nog een speciale wens op reis gebied?

Mijn PADI- duikbrevet halen, parachutespringen boven een mooi landschap en een ballonvaart bij zonsopgang in Alice Springs (Outback Australië)

Welk land ga je als eerstvolgende bezoeken?

Maleisië en dan combineren met Zuid-Thailand en Vietnam, ik ben een fan van Thailand geworden en dan wil ik andere plekken bezoeken waar ik niet aan toe ben gekomen. En het fijne is dat je van Maleisië heel makkelijk reist naar Thailand en van Thailand weer door reist naar Vietnam. Dus dat word zeker mijn eerstvolgende bestemming!

Heb je nog tips voor andere reizigers?

Kom uit je comfortzone, ik weet dat veel mensen het bij dromen laten maar buiten je comfort zone liggen de echte beloningen in het leven. Met andere woorden.. Als je iets anders wilt dan je nu hebt of doet, dan zul je jezelf iets anders moeten doen dan je nu doet. Ik snap dat je aan de ene kant het avontuur wil aangaan en de andere kant zekerheid wil waar je slaapt, wanneer je een excursie doet en wanneer je wordt opgehaald door de bus. Je bent nooit te oud om te reizen, dus mijn tip is boek een vlucht en laat het allemaal over je heen komen. Het geeft je een kick, en elke keer denk je WAUW ik ben er, ogen dicht en genieten van het moment! Niks is mooier dan herinneringen maken over de hele wereld en als je later oud bent je de wereldkaart erbij kan pakken en kan zeggen waar je overal een stukje van je hart hebt achtergelaten.

Ben je net als Denise ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Lees Denise’s artikelen op Traveljunks hier op onze website.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden