Interview met travelblogger Anna

Travelblogger en wereldburger Anna ging al op haar dertiende alleen met het vliegtuig naar Liverpool. Anna bezocht verre landen als Indonesië, Ecuador en Tanzania, en is inmiddels woonachtig op het Caribische Curacao. Sinds kort is Anna gestart als travelblogger op onze site en neemt ze onze lezers op haar geheel eigen manier mee naar prachtige oorden. Geïnteresseerd in haar leven op Curacao en haar nieuwe reisplannen, hebben we Anna een aantal vragen gesteld.

In gesprek met travelblogger Anna

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Anna, ik ben net 30 geworden en ik kom uit het pittoreske Horssen, een piepklein dorpje in het land van Maas en Waal, tussen Nijmegen en Tiel. Zodra ik klaar was met mijn vwo ben ik daar vertrokken voor een studie in Tilburg en na wat omzwervingen in binnen- en buitenland woon ik inmiddels alweer ruim 2 jaar op Curacao.

Indonesie

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Toen ik een jaar of 13 was vloog ik in mijn eentje naar Liverpool voor een bezoek aan de moeder van mijn tante. Superspannend vond ik het. Alleen vliegen en daarna een week lang alleen maar Engels praten…

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Als een druk baasje. Ik kan niet stil zitten, zeker niet als ik op reis ben. Zelfs uitslapen voelt als “verloren tijd”. Daarnaast plan ik zo weinig mogelijk. Ik probeer me wel een beetje in te lezen, maar verder zie ik het daar wel.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
In een beperkt aantal vakantiedagen zoveel mogelijk van de wereld ontdekken.

Hoe ben je op Curacao terecht gekomen?
Zoals dat wel vaker gebeurt was ook Curacao een soort ingeving. Het leek ons (mijn vriend en mij) tijdens een reis langs de ABC-eilanden “gewoon wel leuk” en nog geen jaar later zaten we in het vliegtuig met allebei een contract op zak.

Wat is jouw favoriete plek van het eiland?
Het is zo ongeveer de meest commerciële plek van het hele eiland, maar ik vind Chill heel “chill”, een kleine strandtent op Mambo Beach. Daar borrel ik op vrijdag, drink ik koffie na het sporten, lig ik op het strand…én het is vlakbij mijn huis. Kortom: Chill!

Java

Welke bestemming heb je het laatst bezocht?
Ecuador en de Galapagos

Is er een land wat je tijdens het reizen is tegengevallen?
Als iets me tegen is gevallen ligt dat niet aan het land, maar aan bepaalde dingen die gebeurden op het moment dat ik er was: twee weken bijna alléén maar regen op Bali, mijn vriendje die dood- en doodziek werd in Tanzania, een eerdere relatie die zo ongeveer strandde tijdens een weekend Milaan, gestolen spullen in een bus in Ecuador… Maar daar kan het land niets aan doen, en uiteindelijk kijk ik er (meestal) weer snel positief op terug.

Welk land heeft jou tijdens het reizen op een positieve manier verrast?
Jamaica. We hadden ons vooraf totaal NIET voorbereid. Er kwam een goedkoop ticket voorbij en we gingen. Ik verwachtte eigenlijk een eiland vol Bob Marley look-a-likes die onder een boom wiet lagen te roken, maar niets is minder waar. Ik zal binnenkort meer vertellen in een blog op deze site!

Welke bestemming of land staat bovenaan op je bucketlist?
Met elke reis die ik maak wordt die bucketlist langer, maar Nepal staat wel vrij hoog. Maar zo lang we hier wonen worden het eerst landen in de “buurt” en dan kies ik eerst voor Argentinië.

Wat is je volgende reisbestemming?
Eerst een weekendje Aruba en met kerst een week naar de Dominicaanse Republiek.

travelblogger

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Na mijn studie ben ik, weer als een ingeving, direct begonnen met werken, terwijl ik eigenlijk eerst wilde gaan reizen. Als ik daar nu op terugkijk had ik dat liever anders gedaan. Mijn tip: máák die reis. Werken kan altijd nog.

Ben je net als travelblogger Anna ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over travelblogger Anna, haar reizen en haar leven in Curacao naar haar auteurspagina op Traveljunks.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden