Interview: Joop en Mika van travelblog Kipamojo onder de loep

Reisbloggers Joop en Mika van travelblog Kipamojo reizen sinds 2017 regelmatig naar de meest exotische oorden. Hun eerste verre bestemming was Singapore, dat de startplek was voor hun lange reis door Azië. Inmiddels hebben Joop en Mika al redelijk wat van de wereld gezien en hebben ze genoeg reisplannen voor de toekomst. Op hun travelblog Kipamojo delen ze hun reiservaringen in woord en beeld en laten ze hun lezers genieten van de vele mooie bestemmingen.

Travelblog Kipamojo van reisbloggers Joop en Mika

Geïnteresseerd in hun reiservaringen en toekomstplannen, hebben we reisbloggers Joop en Mika van travelblog Kipamojo een aantal vragen gesteld.

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Wij zijn Joop en Mika en we komen uit Dordrecht.

Verre reis Kipamojo

Waarom zijn jullie gestart met reizen?

Na onze studies wilden we graag een reis door Azië maken en dat was het begin van onze reisavonturen. We hebben ruim 6 maanden door Azië gereisd (en heel even door Australië). Daarna ging het ‘normale’ leven weer verder en gingen we beiden fulltime werken. We proberen nog steeds zo vaak als het kan een tripje te boeken!

Welke manier van reizen heeft jullie voorkeur?

In het verleden pakten we eigenlijk altijd het vliegtuig, omdat dit simpelweg het makkelijkste is. Vliegen is een relatief snelle manier om een bestemming te bereiken Je kan bijna overal komen en er zijn altijd goedkope deals te vinden. Een groot nadeel van vliegen is het gedoe. Je moet altijd lang van tevoren op het vliegveld zijn, lang in de rij en het vliegen zelf is oncomfortabel. Bovendien is de impact op het milieu erg groot. Dit jaar hebben we dan ook gekeken naar andere mogelijkheden zoals de trein. Binnen Europa zijn er hartstikke goede treinverbindingen tussen steden en daar willen we graag gebruik van maken. Met de trein reizen is wel iets duurder en het kost wat meer tijd om op de bestemming te komen, maar het is een stuk comfortabeler en je hoeft niet overal in een rij te wachten. Ook willen we wat vaker de auto pakken voor bestemmingen die aan te rijden zijn zoals Duitsland en Frankrijk. Helaas zijn al onze trein-en-auto-reizen voor deze lente geannuleerd wegens de huidige omstandigheden.

Welke verre bestemming bezochten jullie voor het eerst?

Onze eerste verre bestemming samen was Singapore, de eerste stop van onze Azië reis. We waren allebei nog niet eerder in Azië geweest en het was een wereld van verschil. Ik geloof ook niet dat we eerder zo’n hoge vochtigheidsgraad hebben meegemaakt, dat was wel echt even wennen.

Citytrip Travelblog

Welke bestemming staat hoog op jullie bucketlist?

Er zijn nog zoveel bestemmingen die we graag willen bezoeken. Zo willen we graag terug naar Australië, daar hebben we alleen Sydney en Brisbane gezien. Het lijkt ons super om de hele oostkust te doen en de Whitsunday eilanden te zien. De natuur in Australië is gewoon super mooi! De Dominicaanse Republiek is ook een bestemming die hoog op onze lijst staat. Ook daar is de natuur heel mooi. We zijn nog niet eerder in dat deel van de wereld geweest, dus we zijn ook erg benieuwd hoe het daar is. Wanneer we weer een verre reis kunnen maken, zal het waarschijnlijk een van die twee bestemmingen worden.

Kunnen jullie je perfecte weekendtrip beschrijven?

Onze perfecte weekendtrip is een mix van activiteiten en rust. Op vrijdag vertrekken we naar de bestemming en komen we ’s avonds aan. Zaterdag hebben we een druk programma gepland en bezoeken we allerlei bezienswaardigheden. Op zondag doen we het rustig aan. Als het lekker weer is, doen we graag een wandeling en gaan we daarna ergens lekker lunchen. Diezelfde avond vertrekken we weer naar huis. Dit soort weekenden hebben we vorig jaar heel veel gedaan, zowel met de auto als met het vliegtuig. Zo zijn we naar Straatsburg, Oslo, Wenen en Praag geweest in twee dagen. Te veel van zulke weekenden achter elkaar is wel erg vermoeiend, maar zo haal je wel het maximale uit een weekend trip!

Waarom zijn jullie met travelblog Kipamojo begonnen?

We zijn met Kipamojo begonnen tijdens onze Azië reis. Het leek ons leuk om onze reiservaringen te delen met de wereld. We vinden het altijd erg leuk om de reiservaringen van anderen te lezen en zien. Daarom dachten we dat anderen het misschien ook leuk zouden vinden van ons. We zijn in eerste instantie begonnen op Instagram en zijn later ook een travelblog begonnen.

Travelblog Europa

Beleven jullie reizen anders sinds jullie zijn gestart met jullie travelblog?

We zijn wel veel meer foto’s gaan maken sinds het bloggen. We gaan nog steeds naar bestemmingen die wij leuk vinden om te bezoeken en de bezienswaardigheden die we bezoeken zijn ook omdat wij die graag willen zien. Maar we denken bij elke bezienswaardigheid wel: “oh hier moeten we wel een foto van maken, een in portrait voor instagram en een in landscape voor de travelblog”.

Stelling: liever 1 echt lange reis dan meer kortere trips per jaar.

Wij zouden zeggen het ene jaar 1 echt lange reis en het andere jaar kortere trips per jaar. Binnen Europa is er zoveel te zien en dat kun je makkelijk zien tijdens meerdere kortere trips per jaar. Ook al houden we van reizen, we vinden het ook fijn om thuis te zijn. Met 1 echt lange reis kun je wel heel veel zien van een ander werelddeel, wat je op een kortere trip niet kan doen. Als je eenmaal in Azië bent, is het veel goedkoper en makkelijker om binnen Azië te reizen dan dat je steeds vanuit Nederland er naartoe moet. Dit geldt overigens ook voor de overige continenten. We zouden dan het ene jaar een continent kiezen voor een lange reis en het andere jaar korte trips binnen Europa doen. Dat is de ideale balans voor ons.

Wat is jullie ultieme budgettip als het op citytrippen aankomt?

Vooraf plannen! Voor vliegreizen moet je zeker een half jaar van tevoren beginnen met plannen, en hoe eerder hoe beter. Zo kan je de prijzen in de gaten houden en hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is. Voor treinreizen geldt hetzelfde. De dienstregelingen van treinen worden vaak 3-4 maanden van tevoren bekend gemaakt. Zorg dat je een reminder zet wanneer je een trein wil boeken naar een bepaalde bestemming. Veel treinoperatoren hebben een aantal spotgoedkope tickets die snel uitverkocht raken. Als je als een van de eerste een ticket koopt voor de Thalys, kost dat je bijvoorbeeld maar €35 en voor de Eurostar is dat €40. Dit geldt eigenlijk ook voor hotels: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het is. Er vroeg bij zijn loont!

Stedentrip blog

Waarmee willen jullie je met travelblog Kipamojo onderscheiden van andere reisblogs?

Tot nu toe zijn we voornamelijk bezig geweest met het vullen van de website met bestemmingen waar we geweest zijn. De komende tijd willen wat meer onze persoonlijkheid naar voren laten komen op de website. Zo plaatsen we steeds meer persoonlijke verhalen en laten we zien waar we ons in het dagelijks leven mee bezighouden.

Wat willen jullie de komende jaren bereiken met travelblog Kipamojo?

We hopen de komende jaren te kunnen groeien met onze blog. We hebben nog genoeg reisavonturen om te delen en zullen dat zeker blijven doen. Ook zullen we blijven reizen. Het is nu een beetje een gekke tijd, maar zodra het weer kan, zullen we gelijk een nieuwe trip boeken. En wie weet worden we een keer uitgenodigd op een perstrip…

Hebben jullie nog een handige reistip voor onze lezers?

Onze beste reistip is de budgettip voor citytrippen die we eerder hebben genoemd: vooraf plannen, dit geldt voor alle soorten reizen. Als je je reizen ruim op tijd plant, scheelt dit je hartstikke veel geld. We kunnen het niet genoeg benadrukken, haha.

Travelblog reizen

Ben jij net als reisbloggers Joop en Mika van Travelblog Kipamojo ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de reisverhalen en reistips van reisbloggers Joop en Mika? Check dan snel hun travelblog Kipamojo.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!

  • Interview
  • Interview: Joop en Mika van travelblog Kipamojo onder de loep


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden