Interview met Suzie van Tours in Valencia

Stadsgids en backpacker Suzie is een ware globetrotter en helemaal verliefd op het Spaanse Valencia. Suzie heeft al heel wat landen bezocht en heeft voor dit jaar Myanmar en voor volgend jaar Zuid-Afrika op de planning. Naast enthousiast reiziger werkt Suzie als stadsgids in haar nieuwe thuis Valencia. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar Tours in Valencia, hebben we Suzie een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Suzie van Tours in Valencia

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hola, ik ben Suzie (Añón y García), aan de Spaanse achternaam kun je zien dat ik half Spaans ben. Ik heb echter tot 6 jaar geleden altijd in Nederland gewoond (Arnhems meisje), nu woon ik in Valencia.

Wat was je eerste reiservaring?

Mijn eerste reiservaringen als kind waren naar Spanje (Zaragoza) waar een deel van mijn familie woont. Ik voelde mij altijd erg thuis in Spanje en op mijn twaalfde heb ik zelfs alleen met de bus van Nederland naar Spanje gereisd om een maand bij mijn tante te logeren. Toen ¨moest¨ ik wel Spaans spreken 😉

suzie op reis

Suzie op reis en tijdens het bereiden van paella

Welke landen heb je zoal bezocht?

Amerika, Cuba, Mexico, Guatemala, Nicaragua, Honduras, Ecuador, Costa Rica, Colombia, Chili, Argentinië, Uruguay, Indonesië, Thailand, Marokko, Turkije, Tsjechië, Polen, Duitsland, België, Italië, Frankrijk, Engeland, Ierland, Andorra, Portugal, Spanje

Wat is jouw favoriete manier van reizen?

Backpacken in leuke hostels of Bed and Breakfast bij locals. Ik houd echt van de interactie met locals en ik ben altijd op zoek naar het beste, lekkerste, lokale restaurantje.

Waarom ben je met toursinvalencia.com begonnen?

Toen ik naar Spanje emigreerde deed ik dat alleen en zonder een echt plan… Ik was zo verliefd op Valencia als stad dat het mij een heel leuk idee leek om andere reizigers de leukste plekjes van de stad te laten zien en hierover te vertellen. Via www.toursinvalencia.com bied ik bezoekers leuke tours en activiteiten aan die ik zelf begeleid en maak ik ook programma’s voor groepen. Ik heb eigenlijk gewoon van mijn passie mijn werk gemaakt.

suzie plattegrond valencia

Suzie voor de plattegrond van haar favoriete stad

Op welke manier laat jij het liefst jouw Valencia zien?

Met de fiets, de stad is vlak en wij hebben een 10 km lang park waar je heerlijk door kunt fietsen. Ik combineer ook graag mijn tours met de lokale gastronomie, aangezien ik zelf een echte foodie ben vindt ik het super leuk om uit te leggen hoe, wat, waar en wanneer we eten. Tijdens mijn tapastour neem ik de reizigers mee naar 3 restaurants, dit zijn hele gezellige avonden! Absoluut mijn favoriete tour om te doen! Slechte baan hé 😉

Wat is je favoriete Spaanse stad buiten Valencia?

Dit is een te moeilijke vraag.. mag ik er op z´n minst 2 noemen?

Logroño in de Rioja, super mooie streek waar je heerlijk kunt eten en fantastische wijngaarden kunt bezoeken.

Granada, natuurlijk door de Alhambra maar ook door de echte Spaanse sfeer die daar hangt, met overal gratis tapas bij je drankje is het ook echt een hele leuke ¨low¨ budget stad.

Kun je jouw favoriete Spaanse gerecht noemen?

Deze vraag is nog veel moeilijker dan de vorige vraag!
Favoriete gerecht: Paella, natuurlijk ¨het¨ gerecht uit Valencia

Favoriete tapa: Tortilla de patata, (aardappel omelet) het liefst wel gemaakt door mijn tante!

Favoriet ontbijt: Pan con tomate y jamon (geroosterd brood met tomaat, olijfolie en goede Spaanse Serranoham)

Suzie gids valencia

Suzie vol in actie als stadgids

Welke buurlanden van Spanje heb je al eens bezocht?

Allemaal

Noem jouw “must see” in Valencia die nog niet zo bekend is onder toeristen.

Valencia zit niet vol met toeristen, heel vaak zijn de bezoekers echt blij verrast met de stad en de architectuur van de Stad van de kunsten en wetenschappen. Een plek die ik graag bezoek zijn de tuinen van Monforte, dit wordt door toeristen nooit bezocht en is een heel mooi parkje. En als je geluk hebt zie je ook nog een paar bruidsparen.

Is er een verre bestemming die je nog graag zou willen bezoeken?

Zoveel bestemmingen die ik nog op mijn travel lijstje heb staan. Dit jaar ga ik naar Myanmar, en volgend jaar Zuid Afrika.

suzie haar fiets valencia

Misschien ga jij binnenkort met deze fiets door Valencia

Ben je net als Suzie ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Suzie en haar tours in Valencia naar haar website Tours in Valencia.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden