Interview met Su-Anne van My Travelmind

Globetrotter Su-Anne’s grote passies zijn reizen, schrijven en filmen, die ze perfect combineert op haar reisblog My Travelmind. Su-Anne schrijft columns voor een positieve mindset, welke ze op haar eigen, unieke manier verwoordt. Su-Anne deelt al haar reisverhalen op haar website My Travelmind. Geïnteresseerd in haar reiservaringen, columns en nieuwe reisplannen, hebben we Su-Anne een aantal vragen gesteld.

Columniste Su-Anne van My Travelmind

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Hallo TravelJunks. Mijn kleurtje heb ik te danken aan Sri-Lanka, mijn nuchterheid aan mijn Zeeuwse ouders en mijn liefde voor Nijmegen aan mijn leven in het Gelderse landschap.

woestijn

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Mijn eerste individuele reis ging naar Nepal! Ik ging daar naar toe om te werken. Nadat ik mijn werkperiode had afgerond ben ik gaan reizen door India, Thailand, Laos en Cambodja. Een periode om nooit meer te vergeten. Ik kwam terug op Schiphol besmeurt met het reisvirus van top tot teen.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Leren dat er meerdere waarheden zijn.

Azie

Waarom ben je met My TravelMind begonnen?
Tja…. In alle eerlijkheid….. Dat vraag ik me soms ook nog wel eens af 😉 My TravelMind is namelijk geen blog met reistips, hotspots of reviews maar er staan alleen maar persoonlijke gedachten op. My TravelMind is opgebouwd uit columns en roadmovies waarin één (levens)vraag, woord of fascinatie centraal staat vanuit een land waar ik me op dat moment begeef. In woord en beeld neem ik je mee op mijn (levens)reis en probeer ik de vraag, het woord of fascinatie te ontrafelen. Dat is soms best eng want ik laat de lezer best dichtbij komen. Toch vind ik het belangrijk om mijn ervaringen te delen. Ik heb de luxe en maak de keuze om te reizen. Door zelf andere gewoontes te ervaren, andere landschappen te aanschouwen, andere smaken te proeven, andere meningen te horen, en andere culturen te doorleven, kun je veel meer begrip tonen en/of je oordeel bijschaven over jou waarheid. Het verbreed letterlijk en figuurlijk je wereld(beeld). De kracht van er zelf onderdeel van uitmaken om te leren is mijn drijfveer om elke keer weer op pad te gaan. Datgene wat ik leer deel ik met mijn lezers in de hoop hen te inspireren. Daar heb ik een beetje kwetsbaarheid dan wel weer voor over 😉

Chili

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?
Nee juist niet. Het is eerder andersom. Ik kijk zoals ik kijk, ik denk zoals ik denk. Ik wilde daar juist over schrijven in de hoop daarmee andere te inspireren.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik geloof erin dat je niet één type bent. Meestal word ik heel gelukkig van mijn 40 liter rugzak, naar een verre afgelegen bestemming het liefst zo primitief als mogelijk. Maar ik kan ook heel blij worden van een citytrip met een dagrugzakje en een mooi luxe hotel. In elke situatie is er wel iets wat me opvalt en daarom vind ik het ook leuk om het af te wisselen.

Van welke momenten op reis geniet je het meest?
Oef…. Ik geniet al als de trein uit Nijmegen wegrijdt op weg naar schiphol met een fijn muziekje in mijn oren.

China

Hoe leer jij het liefst een land en/of bevolking kennen?
Door te observeren en nieuwsgierig te zijn. Ik probeer tijdens reizen vooral te luisteren i.p.v. te praten.

Welk land heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Nepal heeft heel veel indruk op mij gemaakt maar ik moet zeggen dat ook Cambodja hoog op mijn lijstje staat. Waarschijnlijk omdat ik in beide landen heb gewerkt. In alle eerlijkheid ben ik door China het meest verrast door hun gastvrijheid. Dat had ik helemaal niet verwacht. Op mijn blog heb het woord ‘vooroordelen’ ontrafelt 😉

Welke bestemming heb je het laatst bezocht?
Cuba! Veilig, groen, gastvrij, casa particularis, kleurrijk. Zomaar wat woorden die als eerst bij me opkomen als ik aan Cuba terugdenk .

Gletscher

Wat is je volgende reisbestemming?
Binnenkort weekend trips naar Bremen (D) Pisa en Florence (IT) en eind december een paar weken naar Indonesië. Ik mag dus zeker niet klagen vindt je wel? 😉

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Wat betreft landen: Nepal
Wat betreft dorpen: Kratie in Cambodja
Wat betreft avontuur: De bergen van Kirgizië
Wat betreft ijs: Patagonia
Wat betreft bepakking: Een hoofdlampje en een goede ICE lijst
Wat betreft je gedachten: Travel the World & Explore your Mind

travel

Ben je net als Su-Anne van My Travelmind ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar Su-Anne’s prachtige verhalen en columns? Check dan snel haar website My Travelmind.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden