Journalist en fotograaf Stéphanie is een typische backpacker en reist overal ter wereld het liefst met het openbaar vervoer. Wildkamperen in Scandinavië, op piranha’s vissen in een Braziliaans moeras of een hike over de Chinese Muur, Stéphanie is voor bijna elke reisvorm te porren. Stéphanie weet als geen ander haar reizen te verwoorden en in beeld te brengen. Sinds 2014 schrijft ze regelmatig op haar eigen reisblog Expeditie Aardbol, waar ze haar lezers op mooie verhalen over haar verre reizen trakteert. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar reisdromen, hebben we Stéphanie een aantal vragen gesteld.

12 weetjes over Stéphanie van Expeditie Aardbol

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Stéphanie, ik ben 27 jaar en woon in Utrecht. Ik ben freelance journalist en in het verlengde daarvan blog ik over reizen op mijn eigen site Expeditie Aardbol.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Ik ging in mijn studententijd al graag op reis, maar bleef altijd binnen Europa. In 2010 kon ik als onderdeel van mijn afstuderen voor drie weken op studiereis naar Brazilië en daar werd me pas echt duidelijk hoe leuk ik het vond om me onder te dompelen in een andere cultuur, nieuwe mensen te ontmoeten en een andere taal te spreken. Sindsdien móet ik gewoon eens in de zoveel tijd weg.

Expeditie Aardbol Mostar

Stéphanie in het Bosnische Mostar

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Ik ben een echte backpacker en van mij hoeft het allemaal niet zo luxe. Ik slaap veel liever in een simpel, maar sfeervol guesthouse dan dat ik in een onpersoonlijk hotel verblijf. Daarnaast ben ik groot fan van het openbaar vervoer. Mijn mooiste reismomenten beleefde ik in de trein of in de bus.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Als freelancer ben ik constant met mijn werk bezig, maar zodra ik de grens over ga dan is dat over. Reizen is voor mij een manier om mijn zinnen te verzetten en dingen los te laten.

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

Oekraïne en dan met name Kiev. Ik ben daar in 2012 geweest na een rondreis door Polen en Wit-Rusland en stond versteld van deze prachtige stad. Nooit gedacht dat Kiev zo mooi zou zijn.

Expeditie Aardbol Thailand

In Thailand op de scooter

Wat is jouw favoriete stad, land en werelddeel?

Ik heb inmiddels al zoveel gezien dat het lastig is om één favoriet aan te wijzen. Wat betreft steden ben ik erg gecharmeerd geraakt van Shanghai, New York en Istanbul. Mijn favoriete land is absoluut Italië, maar mijn favoriete werelddeel is denk ik toch Azië.

Waarom ben je met Expeditie Aardbol begonnen?

Ik miste een bepaald soort vrijheid bij mijn opdrachtgevers, en wilde verhalen schrijven waar ik zelf de regie over had. Daarnaast vind ik het geweldig om verhalen te vertellen, en daarvoor is een blog toch wel een heel mooi platform.

Hoe belangrijk is fotograferen voor jou als reisblogger?

Heel belangrijk. Ik ben zelf heel visueel ingesteld, en vind de fotografie het visitekaartje van een blog.

Wat (buiten je fotocamera) kun je absoluut niet missen op reis?

Niet wat, maar wie: mijn vriend. Ik ben een slechte soloreiziger, want ik wil te graag over mijn ervaringen kunnen praten. Een weekendje weg red ik nog wel in mijn eentje, maar voor een verre reis moet ik hem echt bij me hebben.

Reis je anders sinds je bent gaan bloggen?

Ik let meer op m’n fotografie en schrijf álles op. Ik heb hele dagboeken vol aantekeningen waar ik uit kan putten.

Expeditie Aardbol Palenque

Fotograferend in het Mexicaanse Palenque

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?

Ik zou dolgraag nog een keer naar Japan willen. Madagaskar trekt enorm, evenals Vietnam en Iran. Genoeg te wensen dus.

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Boek dat ticket en ga!

Ben je net als Stéphanie ook gek op reizen, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Stéphanie en haar reizen naar haar website Expeditie Aardbol.

Expeditie Aardbol India

Bij de prachtige Taj Mahal